Share

Ieșit pe ușa din dos din Consiliul Județean Iași, AIVANOAEI a intrat pe ușa din față în Primăria condusă de Mihai CHIRICA

Condamnare de 1 an închisoare pentru consilierul județean Alin Aivanoaei @Condamnat pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu @Aivanoaei și-a recunoscut incompetența în fața organelor de cercetare penală și a instanței de judecată, a fost condamnat de justiția română, dar continuă să conducă o societate din subordinea PRIMĂRIEI IAȘI @la Termo-Service SA, ocupând funcția de director, Aivanoaei încasează anual 312.000 lei, ceea ce însemna 26.000 de lei lunar @Pentru un fost condamnat penal pentru incompetență acest salar primit într-o funcție publică este de-a dreptul strigător la cer, însă Consiliul Local Iași, aservit primarului CHIRICA, a votat fără nici un fel de probleme în luna martie a anului curent această anomalie @TROC POLITIC pe banii ieșenilor: Primarul Chirica are nevoie și de voturile consilierilor locali ai PMP IAȘI

„În baza art. 485 alin. 1 lit. a C.proc.pen. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul penal nr.233 /P/2015 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul AIVANOAEI COSTANTIN ALIN, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal. În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C.pen.

Alin AIVANOAEI a scăpat în 2015 de închisoare pentru că și-a recunoscut vina

Din postura de consilier județean, Alin Aivanoaei a fost condamnat în 2015 pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Pe cale de consecință, instanța de judecată a stabilit pedeapsa de 1 (un) an închisoare în sarcina inculpatului AIVANOAEI COSTANTIN ALIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.

Citeste si   Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Universitar

Însă Alin AIVANOAEI a scăpat în 2015 de închisoare pentru că și-a recunoscut vina. În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1(un) an închisoare stabilite pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a respectivei hotărâri.

Aivanoaei și-a recunoscut incompetența în fața organelor de cercetare penală și a instanței de judecată, a fost condamnat de justiția română, dar continuă să conducă o societate din subordinea PRIMĂRIEI IAȘI

Aivănoaei este membru de vază al Partidului înființat de Traian Băsescu și condus la Iași de către deputatul Petrică MOVILĂ. Pe această filieră, fostul consilier județean Alin Aivănoaei a intrat în atenția primarului de Iași, Mihai Chirica. Pentru a se asigura de sprijinul politic al PMP, Chirica l-a numit pe Aivănoaei la conducerea Termo-Service SA. I-a făcut și un salar generos, susținut bineînțeles din contribuțiile ieșenilor.

Citeste si   PSD vrea deschiderea piețelor, PNL atacă decizia la CCR. Iohannis spune că încă nu a ajuns la Cotroceni legea

La Termo-Service SA, ocupând funcția de director, Aivanoaei încasează anual 312.000 lei, ceea ce însemna 26.000 de lei lunar. O sumă colosală pentru Iași. 

Pentru un fost condamnat penal pentru incompetență acest salar primit într-o funcție publică este de-a dreptul strigător la cer, însă Consiliul Local Iași, aservit primarului CHIRICA, a votat fără nici un fel de probleme în luna martie a anului curent această anomalie.

De ce a încuviințat Chirica să îi dea pe mână lui Aivanoae  postul de director la Termo Service? 

Să fie oare competențele manageriale de excepție ale lui Aivanoae? Sau poate doar faptul

că Primarul Chirica are nevoie și de voturile consilierilor locali ai PMP IAȘI pentru a-i vota proiectele imobiliare de pe urma cărora Mihai CHIRICA a făcut avere?

 

După excluderea din PSD, majoritatea în consiliul local Iași de care se bucură actualul edil al Iașului a devenit fragilă. Cu alte cuvinte, Chirica este nevoit să facă nenumărate compromisuri pentru a primi voturile necesare promovării proiectelor imobiliare controversate de care este legat.

Presa ieșeană a arătat modul în care primarul Iașului eliberează autorizații de construcții în zonele centrale ale Iașului doar anumitor constructori. Acești constructori participă la evenimentele personale ale lui Mihai Chirica unde, sunt plătite sub formă de cadouri toate polițele.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

În acest fel, Chirica are deja 4 case construite în 4 ani, la o valoare totală de 500.000 euro.

Pentru acest jaf generalizat cei care cu adevărat suportă pierderile sunt, de fapt, ieșenii!

Risipă a banilor ieșenilor. Câteva date tehnice despre TERMO-SERVICE SA 

Pentru cei care nu știu, TERMO-SERVICE SA este o societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași și care are drept obiect principal de activitate administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract.

MUNICIPIUL IASI prin CONSILIUL LOCAL deține 100% din acțiunile societății.

Termoservice a avut în 2018 o cifră de afaceri care s-a ridicat la 9.860.539 RON cu un profit înregistrat de 584.351 RON. Activitatea a fost realizată cu un număr mediu de 200 angajați.

Din consiliul de administrație al TERMO-SERVICE SA fac parte:

Nume Funcție Localitatea Dată început mandat Dată sfârșit mandat
GUZGANU VASILE Administrator
termoservice
Aroneanu 21-07-2015 17-07-2019
CRAUS IONEL Administrator
termoservice
Tomești 17-07-2019
VASILACHE MONICA VASILICA Administrator
termoservice
Iași 17-07-2019
TIRON VASILE Administrator
termoservice
Iași 17-07-2015 17-07-2019
EXPERT-AUDIT SA Auditor
termoservice
IASI 30-11-2010 31-05-2020
CHIRIȚA IOAN CIPRIAN Director
termoservice
Iași 20-08-2015 17-07-2019

La poziția nr 4 figurează Tiron Vasile, nimeni altul decât tatăl Oanei Ancuța Macovei, cea pe numele căreia Mihai Chirica intenționează să înființeze partidul Pro Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ