Share

Un alt alergător de cursă lungă din siajul cuplului NICHITA – CHIRICA: Cătălin NECULAU

Cine crede că moștenirea lui Gheorghe Nichita a dispărut subit în momentul în care Mihai Chirica a decretat de la sine putere “un nou început”, poate fi considerat, în mod elegant naiv.

Atât timp cât cârdășia dintre Chirica și directorii cu state vechi continuă, Iașul rămâne condamnat categoric la subdezvoltare în raport cu orașe precum Cluj, Oradea, Timișoara sau Constanța.

Condițiille economiei naționale și algoritmul politico-economic european împing și economia Iașului într-un mecanism ce funcționează pe baza unor raporturi de inter-dependență. Evoluția IT-ului, explozia serviciilor determinantă a unei economii de consum și bruma de investiții în sectorul de producție sunt de natură să indice o ușoară dezvoltare a Iașului.

Însă, aceste evoluții nu au nici un fel de legătură cu camarila hrănită de către Primarul Chirica. Dimpotrivă! Tocmai această camarilă are nevoie să țină captiv Iașul, închis investițiilor masive în economia de producție.

Cu oameni precum Mihai Chirica, Alin Aivănoaei, Cristi Stărică, Radu Botez, Harabagiu, Boca etc, Iașul nu are cum să viseze la investiții sau proiecte de genul celor care se produc deja în Cluj spre exemplu. Poate Iașul condus de un individ precum Mihai CHIRICA să îndrăznească să viseze vreodataă că va avea metrou?

Directorul tehnic Chirica nu a fost în stare să proiecteze un pasaj subteran prin care să treacă fără probleme două autobuze în zona Bibliotecii Centrale din Iași, cum să fie în stare să gândească și să implementeze un proiect de fluidizare a traficului prin intermediul transportului subteran???

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Un gând utopic, pentru o administrație asupra căreia planează acuzații de corupție și demonstrată ca fiind ineficientă așa cum este cea condusă de Mihai CHIRICA!

Astăzi, vom prezenta un alt personaj priponit în fruntea uneia dintre cele mai importante instituții administrative din Iași: Cătălin Neculau, directorul SALUBRIS  

Cu peste 15 ani vechime în structurile de conducere ale institutiilor subordonate Primăriei Iași, Neculau poate fi considerat unul dintre veteranii administrației publice locale. La începutul anilor 2000, Gheorghe Nichita, contând pe fidelitatea lui Neculau, l-a pus pe acesta director al CITADIN. Materialele de construcții și utilajele folosite de Neculau sub îndrumarea lui Nichita și a lui Chirica în cele mai diverse scopuri, par a fi demult uitate. Dar nu sunt.

Multitudinea de suspiciuni și probleme a determinat și disiparea lui Neculau, doar pentru a reveni la conducerea unei instituții cu o cifră de afaceri și importanță mult mai mare în structura administrativă locală.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

După retragerea directorului Ion Apostol, un alt fidel al lui Nichita, Neculau a venit să asigure stabilitatea Salubris SA. Licitațiile și achizițiile cu valori de zeci de milioane sunt acum pe mâna unui personaj deja verificat în fruntea CITADIN.

Chirica i-a asigurat, la fel ca și celorlalți directori din subordinea sa, venituri salariale mult peste media managerilor care lucrează în zona privată a economiei ieșene. Principala sarcină a lui Neculau nu ține de curățenia orașului sau de gestionarea câinilor comunitari.

Principala SARCINĂ primită de NECULAU din partea lui MIHAI CHIRICA este aceea a asigurării bunei desfășurări a licitațiilor SALUBRIS în raport cu firmele AGREATE!

Salariul stabilit de Chirica pentru Neculau a fost probabil determinat de analizarea temeinică a planului managerial îndeplinit pe anul 2019. Pentru marile sale performanțe, Neculau urmează să încaseze 22.700 lei. Fost director al Citadin, Neculau mai încasează o redevență de 3.546 lei ocupând scaunul de membru în Consiliul de Administrație a acestei unități. Este o creștere substanțială, având în vedere faptul că, în ultima sa declarație de avere pe 2019, Neculau completa venituri salariale în valoare de 161.133 Ron încasate de la SALUBRIS, adică aproximativ 13.500 RON/lunar. 

După funcția de director al CITADIN, Neculau a înflorit financiar

 

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

 

 

 

 

 

Soții Neculau, Cătălin și Felomela au reușit printr-o serie întreagă de achiziții să-și îmbunătățească simțitor starea financiară. În cazul lor se ridică o singură întrebare? Care este proveniența banilor?

Într-un material diferit, jurnaliștii Bună Dimineața Iași vor prezenta detaliat care sunt bunurile deținute de familia Neculau, atât în nume propriu cât și prin intermediari, cum ar fi soacra lui Neculau, Elena Gruzum. Ceea ce este mai grav însă, ține de imposibilitatea lui Neculau de a justifica sumele folosite în construcția sau achiziția unor clădiri sau terenuri.

Felomela Neculau, este judecată pentru fals în înscrisuri şi complicitate la înşelăciune, într-un dosar al clanului Corduneanu. Din poziția de contabil la două firme apropiate clanului aceasta ar fi eliberat mai multe adeverinţe contabile pentru obţinerea unor credite bancare.

Despre SALUBRIS SA

Societatea are drept obiect de activitate Colectarea deseurilor nepericuloase. În 2018, a raportat o cifră de afaceri de 70.907.533 RON cu un profit înregistrat de 6.248.050 RON, realizat cu 721 angajați. Firma are o vechime de 18 ani și are drept unic acționar Consiliul Local Iași.

Din consiliul de administrație fac parte: NEDELCU NICOLETA, SAUCIUC CLAUDIU NARCIS, CIOBANU IOAN, VORNICU CARMEN PAULA, IONESCU MARIUS, JURAVLE DANIEL.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ