Share

Protestele au continuat şi miercuri seara în fața Guvernului, unde s-au strâns peste 100.000 de oameni. Protestul a fost în mare parte pașnic, dar s-a sfârșit cu incidente violente. În jurul orei 23.00 un grup de ultraşi s-a infiltrat între protestatari, cu scopul de a încerca să “spargă” protestul. Aceștia au aruncat cu materiale pirotehnice, iar Jandarmeria a ripostat cu gaze lacrimogene.

Patru jandarmi și patru protestari au fost răniți, iar 20 de ”ultrași” au fost reținuți. Potrivit unor informaţii, ultraşii erau membri ai galeriilor Dinamo şi Rapid. Protestul vine după ce Guvernul a adoptat marţi seara, pe înserate modificarea codurilor penale şi au adoptat legea graţierii. Manifestanţii au cerut demisia Executivului Grindeanu si au spus că se simt sfidaţi de cei care conduc în acest moment ţara.

Violenţe, aseară, la protestul din Piaţa Victoriei. Din mijlocul manifestanţilor paşnici, suporterii echipelor de fotbal au început să arunce cu torţe şi petarde către jandarmi. Forţele de ordine au ripostat imediat cu gaze lacrimogene.

Nici aşa ultraşii nu s-au oprit. Au continuat să atace, iar mulţimea s-a retras. Zeci de minute, în faţa Guvernului a fost pur şi simplu haos. Oamenii cu copii fugeau din calea violenţelor şi a gazelor lacrimogene, în timp ce Piaţa Victoriei răsuna de sunetele petardelor. Protestatarii paşnici au încercat să aplaneze conflictul şi chiar au făcut scut pentru a-i proteja pe jandarmi.

După decizia Guvernului care a înfuriat o ţară întreagă, oamenii nu se lasă! Piaţa Victoriei a fost din nou plină de protestatari. 200.000 de persoane au scandat la unison mesaje împotriva Guvernului. Protestul paşnic a fost însă întrerupt de un grup de ultraşi care au aruncat cu petarde în jandarmi şi au incendiat un chioșc de ziare şi mai multe panouri publicitare. În afara Bucurştiului nu au existat incidente.

În urma incidentelor din Capitală, 20 persoane au fost reţinute şi audiate. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a mai spus că forţele de ordine au intervenit cu oarecare întârziere în izolarea celor care au aruncat cu torţe şi petarde, pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici care se aflau în zonă, unii chiar însoţiţi de copii. SRI a anunţat, într-un comunicat de presă, că a avut informaţii despre prezenţa ultraşilor în Piaţa Victoriei şi că acestea au fost transmise către Ministerul Afacerilor Interne.

Conform informaţiilor Realitatea TV, în piaţă, ar fi fost prezenţi în jur de 300 de ultraşi, aceştia facând parte din galeriile Dinamo şi Rapid.

Ultraşii reţinuţi au fost audiaţi chiar în sediul Guvernului.

Forţele speciale ale jandarmeriei au acţionat în jurul orei 00:20 împotriva ultimilor ultraşi prezenţi în faţa sediului Guvernului.

Pe forumurile ultraşilor, aceştia au scris: “Mergem la proteste, zăpăcim oile”.

Protestarii paşnici au părăsit Piaţa Victoriei.

În jurul orei 11.30, ultraşii au incendiat un chioşc de ziare, din Piaţa Victoriei, unde se mai aflau peste 1000 de jandarmi. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, la un post de televiziune, că un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor din Piaţa Victoriei, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, unde se află sub îngrijire medicală şi este în afara pericolului, iar alţi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, dar au revenit în dispozitiv. 

De asemenea, mai multe panouri publicitare din Piața Victoriei au fost incendiate de huligani.

Conform informaţiilor Realitatea TV, înaintea orei 00:00, şase persoane au fost reţinute. Patru persoane au fost rănite, doi jandarmi şi doi ultraşi, aceştia fiind duşi la Spitalul Floreasca.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ