Sindicaliștii sunt nemulțumiți de situaţia salarială a angajaţilor

Un miting de protest a fost organizat marți, 16 iulie, în faţa sediului Ministerului Transporturilor, reclamând situaţia salarială a angajaţilor. Sindicatul Drumarilor “Elie Radu” reuneşte angajaţi din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că CNAIR nu a demarat negocierile cu angajaţii pentru Contractul Colectiv de Muncă, dar şi de faptul că bugetul companiei pentru anul 2019 nu prevede creşteri salariale pentru angajaţi.

 „Între CNAIR şi Sindicat s-a încheiat Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate semnat şi înregistrat la ITM sub nr. 277/25.07.2018. Astfel, la data de 25.07.2019, acest contract încetează să-şi producă efectele, iar negocierile ar fi trebuit să înceapă cu 45 de zile înainte de expirarea CCM-ului.

Din cauza lipsei bugetului, părţile contractului colectiv de muncă nu au putut începe aceste negocieri”, se precizează în comunicatul transmis de sindicat, citat de Agerpres.

 Acesta acuză Ministerul Finanţelor că a cerut CNAIR să refacă bugetul pe anul în curs fără să includă vreo creştere salarială.

„Din informaţiile primite de la CNAIR rezultă că bugetul a plecat iniţial de la companie cu anumite creşteri salariale, a fost respins ulterior la aprobare de către celelalte ministere, iar acum a fost refăcut la solicitarea expresă a Ministerului Finanţelor Publice cu 0% creştere salarială.

Apreciem că nu există nici o justificare pentru ca bugetul CNAIR să nu fie majorat şi pe componenta drepturi salariale”, consideră sindicaliştii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ