Share

Lanţ uman pentru a face o prioritate din Autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş 

Moldova vrea autostradă

Mii de persoane sunt aşteptate în cetrul Iaşului, în weekend, pentru a lua parte la acţiunea „Uniţi pentru autostradă“.

O nouă modalitate de protest civic este anunţată sâmbătă, la Iaşi.

Asociaţia „Moldova vrea autostradă“ organizează pe 4 noiembrie, de la ora 12.00, un eveniment prin care vrea să atragă atenţia asupra necesităţii construirii rutei rapide dintre Regiunea de Nord-Est şi vestul ţării.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

„Manifestatia «Uniţi pentru autostradă» va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, ora 12:00 pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la care sunt aşteptaţi toţi ieşenii.

Mii de cetăţeni vor forma cel mai mare lanţ uman de până acum, care se va întinde pe întreaga zonă pietonală a Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Iaşului şi care va reprezenta un mesaj către conducerea ţării pentru construirea autostrăzii catre Europa“, au anunţat organizatorii.

La începutul lunii septembrie, aceeaşi asociaţie a organizat un marş motorizat pe drumurile care leagă Moldova de Ardeal pentru a cere realizarea autorutei A8- Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Autostrada A8, Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni, ar urma să aibă o lungime de circa 320 de kilometri.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Potrivit cifrelor din Master-Planul General de Transport, execuţia tronsoanelor din A8 are costuri estimate la 4 miliarde de euro. Nu s-a stabilit sursa de finanţare clară pentru execuţia lucrărilor şi nici un moment de începere a acestora. Lipsa autostrăzii este un impediment pentru dezvoltare economică a regiunii, cred reprezentanţii mediului de business din Iaşi.

Citeste si   PSD cere DEMITEREA Ministrului Mediului Costel ALEXE


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ