Share

Proteste sunt la aceată oră în mai multe judeţe din ţară. Oamenii cer demisia Guvernului Grindeanu şi spun că nu vor renunţa la proteste. Românii au ieşit în stradă în nu mai puţin de 55 de localităţi din întreaga ţară, transmite Realitatea TV.

Peste 10.000 de oameni protestează în Iaşi, iar în Sibiu numărul protestatarilor depăşeste, de asemenea, numărul de 10.000. În Cluj, au ieşit în stradă peste 20.000 de oameni. n Reşiţa, peste 500 de oameni au ieșit, miercuri seara, în stradă, pentru a protesta, iar aproape 400 de oameni au protestat la Deva. Totodată, circa 500 de persoane protestează în Tulcea.

Bistrița s-a alăturat marilor orașe, unde lumea a ieșit în stradă nemulțumită de adoptarea de către Guvern a OUG privind modificarea Codurilor penale. După un protest început la ora 15.00 în fața Prefecturii cu circa 50 de oameni, numărul manifestanților a crescut apoi considerabil, ajungând la 2.000 de oameni.

În Piatra Neamţ, peste 1.000 de protestatari s-au adunat, marți seara, în fața Teatrului Tineretului, pentru a participa la o manifestație împotriva adoptării de către Guvern a actelor normative referitoare la justiție, scrie Agerpres.

Peste 2.200 de participanți la mitingul de protest de la Constanța față de actele normative adoptate de Guvern cu privire la modificarea codurilor penale și grațierea unor pedepse au pornit după ora 19,00 într-un marș către sediul filialei județene a PSD.

Peste 2.000 de persoane s-au adunat, miercuri seara, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta ordonanța privind modificarea codurilor penale și proiectul de lege privind grațierea.

La Piteşti, aproximativ 500 de oameni protestează în Piaţa Revoluţiei, în faţa Prefecturii. Oamenii nu sunt de acord ce s-a întâmplat cu trecerea mişelească a legii privind graţiarea şi ordonanţa de modificare a Codului Penal. Oamenii strigă: “La puscărie, Dragnea!”, “Hoţii!” şi “Democraţie!”.

În Timişoara, aproape 8000 de români protestează în stradă, conform Realitatea TV.

Peste 100 de persoane, români și maghiari, protestează miercuri seara, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, față de adoptarea proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale.

De asemenea, aproximativ 1000 de persoane protestează, miercuri seara, la Târgu Mureș. Manifestanții au scandat lozinci precum ‘Retrageți Ordonanța!’, ‘Alegeri anticipate!’, ‘Jos Guvernul!’, ‘Nu vrem hoție, vrem democrație!’, ‘Noaptea, ca hoții!’, ‘Târgu Mureș nu e Teleorman!’, ‘Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!’, ‘Românii și maghiarii, împreună împotriva penalilor!’ și s-au deplasat prin centrul orașului, până în fața sediului PSD Mureș, conform Agerpres.

Trei sute de persoane protestează, miercuri seară, pe platoul din Piața Independenței din Brăila, împotriva actelor normative adoptate marți de Guvern privind grațierea și amnistia.

La ora 18:00, în jur de 1000 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, iar peste 500 de oameni au ieşit în stradă şi la Galaţi.

De asemenea, aproape 3.000 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii municipiului Braşov, scandând lozinci împotriva Guvernului şi cerând retragerea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea, acte normative adoptate, marţi noapte, de către Cabinetul Grindeanu.

Şi la Timişoara, peste 1000 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, pentru a-şi arăta încă o dată nemulţumirea.

Aproximativ 20 de persoane s-au adunat în faţa prefecturii Olt din Slatina pentru a protesta împotriva ordonanţei privind graţierea şi împotriva modificării Codului Penal de către Guvern.

Câteva sute de suceveni protestează şi pe străzile municipiului Suceava faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului de modificare a codurilor penale. Protestul a început din faţa Palatului Administrativ. După ce au scandat lozinci împotriva Guvernului şi de apel la solidaritate, manifestanţii au plecat într-un marş prin municipiul Suceava, spre Primărie, apoi pe str. Universităţii, spre Catedrală şi din nou spre Centru.

Zeci de persoane protestează la această oră în Parcul „Coloanei Fără Sfârşit” din Târgu Jiu, împotriva ordonanţei privind graţierea şi împotriva modificării Codului Penal de către Guvern.

Oamenii au început să se adune şi în Sibiu. Peste 5.000 de sibieni sunt așteptați să protesteze miercuri seară în Centrul Istoric și pe cele mai importante artere ale Sibiului. Protestul este anunțat pentru ora 19.00.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ