Share

Comisiile reunite pentru muncă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat un aviz favorabil comun la proiectul de lege care aprobă Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare.

Ca atare, PSD a eliminat, printr-un amendament la proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indică o creştere a pensiilor cu 14%, cum a propus Guvernul. Astfel majorarea va fi de 40%, cum arată Legea pensiilor.

Citeste si   Rezultate parțiale alegeri locale 2020. LISTA primarilor câștigători în marile orașe din România

”Menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare, în integralitate, a Legii privind sistemul public de pensii”, arată documentul.

Un alt amendament al social-democraţilor prevede o creştere a salariilor profesorilor în acest an, nu din 2021, cum a vrut Guvernul.

Citeste si   Marcel Ciolacu, despre refuzul lui Negoiță de a reveni în PSD: Ne urăm succes! Vom continua colaborarea politică

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 se află în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să fie votat într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ