Share

Gabriela Firea, care este prim-vicepreședintele PSD, susține că toate persoanele care sună la Direcțiile de Sănătate Publică ar trebui să fie repartizate pentru testare gratuită la clinicile de stat.

Firea critică faptul că persoanele care sunt contacți direcți ai celor infectați sunt trimiși să se testeze contracost la clinici private.

Citeste si   Angajaţii din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului își vor primi salariile pe octombrie din Fondul de rezervă al Guvernului – VIDEO

“Suntem singura țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome. Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit”, a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, prim-vicepreședintele PSD.

Potrivit fostului edil al Capitalei, nu toate persoanele au un buget subtantial astfel încât să acopere costurile testării. “Acum poți avea test negativ, dar peste câteva zile poți avea iar simptome și să simți nevoia unui nou test”, a explicat social-democrata.

Citeste si   ”Legile Puterii”| Traian Băsescu: Dosarul Revoluției nu se rezolvă pentru că mulți dintre cei care au executat atunci ordinele sunt încă în funcții înalte

În context, Gabriela Firea a adăugat: “Doar testarea s-a dovedit salvatoare. Nu înțeleg de ce la noi se ocolește această variantă pentru stoparea SARS-CoV-2”. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ