Modificare în varianta PSD: „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”

În urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD de săptămâna trecută s-a stabilit ca social-democrații să susțină organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției României în sensul redefinirii familiei.

În forma actuală legea prevede faptul că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar în varianta propusă de PSD paragraful se va modifica în forma „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Citeste si   Bilanț OFICIAL: 151 DECESE cauzate de INFECȚIA cu coronavirus, în România

„Susțin în totalitate această inițiativă. Consider că familia tradițională nu poate fi întemeiată decât prin căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. Nu trebuie să fim considerați conservatori sau învechiți. Să ne gândim, în primul rând, la faptul că suntem un popor creștin-ortodox ale cărui valori și principii morale și religioase sunt în acest sens. Sigur că discuția poate deveni foarte amplă, însă exemplul din familie și modul în care mi-am educat copiii m-au îndemnat să devin susținător al acestui demers. Sunt un familist convins. Mi-ar plăcea ca lumea să participe în număr mare la referendum și să își exprime opțiunea. E foarte important ca o astfel de decizie să fie luată cu o largă majoritate și cu un număr mare de participanți la consultare.” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Citeste si   Liviu ANTONESEI: ”Un mic pas ÎNAPOI, unul mare înainte în zona TRANSPARENȚEI”

Inițiativa legislativă de revizuire a Constituției în sensul redefinirii familiei a fost susținută până acum de peste trei milioane de români.

Termenul avansat pentru organizarea consultării publice este 7 octombrie 2018.