Share

Medicul-politician Tudor Ciuhodaru trimis în lupta pentru
Primăria IAȘI

După cooptarea de către PNL a lui Mihai Chirica, PSD vrea să fac act de prezență la alegerile locale din 2020, trimițându-l la luptă pe medicul-politician Tudor Ciuhodaru, traseist politic cunoscut. Evident, fără a străluci prea tare, Tudor Ciuhodaru, în prezent europarlamentar,  este cam ce are PSD prin ograda politică mai bun în acest moment pentru Iași.

Politica ieșeană nu face excepție în raport cu politica națională. Există obiceiul nesănătos de a apela mereu la ”Dorel”, meseriașul buclucaș, cu speranța că de data asta nu o dă în bară.

In trei decenii de democrație, românii nu au învățat că politicianul model este de trei tipuri: local, național și, din 2007, european. Adică, un primar, un președinte de consiliu județean se deosebesc de un prefect, de un parlamentar, de un ministru și de un eurodeputat. PSD este în criză de cadre și de aceea are prostul obicei de a trimite în cursa electorală, la Iași, un eurodeputat care să fie primar.

Citeste si   VIDEO Președintele și locțiitorul Biroului Electoral din Măicănești, jud. Vrancea, au demisionat după suspiciuni de fraudă

Tudor Ciuhodaru corespondent medical de presă

Ni-l amintim de la televizor pe Tudor Ciuhodaru. Un medic ieșean, promovat intens de ”Antenele” lui Dan Voiculescu, precum o copie nereușită a vreunui personaj din ”Spitalul de Urgență”, film pe care mulți și-l amintesc. Tudor Ciuhodaru dădea lecții pe vremea când PDL închidea spitale fără explicații.  Era un soi de corespondent medical de presă. Când apari gratis la televizor, capeți notorietate, iar asta în politica noastră, contează mult mai mult decât profesionalismul. Așadar, medicul Tudor Ciuhodaru ”s-a scos” și a ajuns parlamentar de trei ori (din partea PSD+PC-2008, independent din 2010, PPDD-2012, UNPR-2015, PSD-2016), din 2019, fiind europarlamentar PSD. În România, traseismul politic nu este ceva rău, așa că medicul-politician Tudor Ciuhodaru nu-și prea face procese de conștiință.

Ca orice doctor care nu a înțeles că între bisturiu sau manevra de resuscitare și politică este o mare diferență, Tudor Ciuhodaru a tăiat cu bisturiul în carne vie și fără anestezie democrația, solicitând completarea Legii 286/2009 privind Codul Penal, cerând ” pedeapsa cu închisoare pentru protestatarii care împiedică exercitarea puterii de stat.  Totuși, 29 de propuneri ale sale și ale colegilor săi parlamentari au devenit legi promulgate (dintr-un total de 95 proiecte de legi).

Citeste si   Alegeri locale 2020. Cine poate vota și cine NU are dreptul să participe la vot. Sancțiuni aspre

Cu ”patalama” de social-democrat Tudor Ciuhodaru a reușit să intre în Parlamentul European și să încaseze cam 7 000 euro lunar. La nominalizarea pe listă, în martie 2019, Tudor Ciuhodaru declara: ”Sunt onorat de nominalizarea făcută de colegiii mei social-democraţi din Iaşi şi din întreaga ţară. Este un lucru care mă obligă. Aşa cum am procedat şi până acum voi apăra problemele ieşenilor şi ale Moldovei. Este momentul ca aceste politici bune pentru oameni, din sănătate, dar şi din celelalte domenii de activitate, să fie continuate şi la nivel european”.

Maricel Popa, Președintele CJ Iași, declară că Tudor Ciuhodaru stă bine în sondaje

Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași declarase că Tudor Ciuhodaru stă bine în sondaje, deși cifrele vehiculate încă de acum mai bine de o săptămână îl dădeau la 20%. Având în vedere că Maricel Popa, ar fi avut 3%, iar  Camelia Gavrilă 16%, Tudor Ciuhodaru ar sta bine, în cadrul PSD, dar rău, când știm că Mihai Chirica va candida de la PNL.

Citeste si   Interviu în exclusivitate la Realitatea Plus - Omul cheie care ştie cine le dădea ordine foştilor şefi din servicii Florian Coldea şi George Maior rupe tăcerea - VEZI LIVE

PSD este oarecum mulțumit. Chiar dacă Mihai Chirica va candida pe lista PNL, ”ecosistemul politic-clientelar” creat de acesta la Primăria Iași va funcționa, iar oamenii PSD sunt bine poziționați acolo (oamenii de afaceri își plantează ”contactele” în funcțiile din aparatul Primăriei), Mihai Chirica nederanjându-i, mai ales că detașările de la privat, la stat vor putea fi făcute fără probleme și de acum încolo.

Candidatura medicului Tudor Ciuhodaru este una de ”jolly-joker”

PSD nu poate să nu participe la cursa electorală din al doilea oraș ca mărime după București, care, teoretic și-a pierdut primarul, pe care în propulsase în 2016 la această funcție. Lipsa PSD în alegeri nu dă bine la electorat. PSD speră să ajungă la guvernare în 2020, iar mobilizarea electoratului ieșean nu poate fi făcută fără ca la locale să nu existe un candidat măcar.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ