Share

Un comunicat de presă transmis de Alexandru Muraru, Membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, subliniază aspecte importante ale influenței pe care o au denumirile pe criterii politice în funcțiile de conducere.

Managementul catastrofal al președintelui Georgică Severin, membru PSD, a dus la decăderea lentă a Societății Române de Radiodifuziune.

În comunicatul de presă Alexandru Muraru, Membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune a declarat:

În mod accelerat, din aprilie 2017, de când Georgică Severin a fost instalat prin decizia lui Liviu Dragnea, liderul PSD la acea vreme, la conducerea SRR, instituția a suferit un declin fără precedent din punct de vedere financiar, administrativ și managerial.

Astăzi, realitatea din SRR se înscrie în strategia PSD de a sabota din interior instituțiile, blocându-le, făcându-le irelevante sau transformându-le în anexe de partid.

În fiecare an, instituția a fost amenințată cu intrarea în incapacitate de plată, în condițiile în care cheltuielile au depășit alocările bugetare.

Reamintim faptul că PSD a dat, în noiembrie 2016, o lovitură unică in istoria Radioului, prin eliminarea populistă a taxei radio-tv. Acest lucru a generat o subordonare financiară și editorială fără precedent în istoria de peste nouă decenii a instituției.

Practic, SRR a fost transformată într-o anexă a majorității PSD, pierzându-şi autonomia şi independenţa, precum şi credibilitatea în exercitarea misiunii sale publice conferită de Constituția României

Deficit de 33 milioane de lei pentru Societatea Română de Radiodifuziune

Sub o conducere deficitară, Societatea Română de Radiodifuziune, a înregistrat pierderi considerabile demonstrând încă o dată că funcțiile de conducere trebuie ocupate pe baza competențelor, nu pe criterii politice.

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

Mai mult decât atât, salariul actualului director are o valoare totală de 7000 de euro. Nici măcar Klaus Iohannis nu se poate lăuda cu așa venituri fabuloase.

În comunicatul de presă Alexandru Muraru, Membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, a mai declarat:

Cu  un salariu mai mare decât președintele ţării, PDG al SRR demonstrează o incompetență managerială totală, girând cea mai nefastă perioadă a Societăţii Române de Radiodifuziune din cei 90 de ani de existenţă.

Promovarea incompetenţei şi a neprofesionalismului pe criterii exclusiv de partid şi asocieri politice, disprețul faţă de angajați, angajările pe criterii discutabile, irosirea banului public pe plimbări inutile (oprită doar de pandemie), pierderea poziției câștigate de SRR în peisajul media internațional, au culminat cu faptul că, instituția a fost practic decuplată de la prioritățile sale și proiectele strategice (dezvoltarea Radio Chișinău, trecerea pe transmisia digitală, majorarea numărului de frecvențe, identificarea unui nou sediu, integrarea unei soluții unice de tip portal online pentru toate paginile SRR etc).

Audiențele au scăzut dramatic, iar în ultimii trei ani nici un proiect investițional major nu a mai fost realizat


Share

LĂSAȚI UN MESAJ