Share

Alături de IAȘI, organizația PSD SUCEAVA se așteaptă la rezultate slabe în contextul alegerilor parlamentare @Organizația este îmbătrânită, iar liderul PSD SUCEAVA a făcut tot posibilul pentru a împiedica producerea unui schimb firesc de generații @în alegerile locale, Stan alături de tovarășii parlamentari au chicotit de pe margine în timp ce proprii candidați erau depășiți de situație @Cu un trecut tumultos, Ioan STAN și Eugen Bejinariu ar trebui să se aștepte la o campanie extrem de dură care îi va viza direct

Prezentare generală a doritorilor care vor să acceadă din nou în legislativul României

La Senat, Organizația PSD Suceava l-a pus în fruntea listei pe președintele Organizației Județene a PSD Suceava, actualul senator Ioan Stan, acesta fiind urmat de secretarul executiv al organizației Ioan Cristian Șologon și de Gabriela Mihai, actual consilier județean și director al Școlii Generale nr. 1 din Suceava. Lista este completată de Gabriel Costache, Cristian Macsim și Cezar Ioja.

Senatorul Ioan Stan, care a pășit prima oară în Parlamentul României încă din anul 2000 pe listele social-democraților este implicat în numeroase afaceri controversate din zona bazinului electoral Fălticeni, zonă pe care o conduce de ani de zile cu o mână de fier, fiind un fief tradițional al social-democraților, trecând, între timp și prin furcile caudine ale anchetelor inițiate împotriva sa de către DNA.

Citeste si   Autoritățile LOCALE au stabilit un PROGRAM de colectare a deșeurilor vegetale! VEZI detalii

Ioan Cristian Șologon s-a remarcat în sens negativ, când era subsecretar de stat, în 2018, prin slaba performanță a implementării PNDL în Suceava.

Prima etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală a demarat în 2015, iar județul Suceava a avut 216 proiecte in valoare totală de 535.959.808,16 lei. Până în 2018 s-au decontat 251.525.817,78 adică 47% la o medie națională de 53%.

Gabriel Costache a fost numit de fostul premier Viorica Dăncilă în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, cureaua de legătură între școlile profesionale și companii. Gabriel Costache a fost, pe hârtie, consilierul fostului ministru Victor Negrescu, iar în realitate, a avut rol de şofer.

Cristian Macsim a fost șef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, fiind la un moment dat chiar reținut de DNA 24 de ore și anchetat pentru abuz în serviciu, dar după aproape 2 ani de anchete, dosarul a fost clasat.

Cezar Ioja este un traseist cunoscut, făcând trecerea în urmă cu 10 ani, de la PNL, la PSD

 

 În 2012, liderul Partidei Romilor ”Pro Europa” Suceava, Virgil Pohoață îl cataloga ca fiind ”interlop și traseist politic” care voia să fie primar la Vatra Dornei.

La Camera Deputaților lista este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect, Mirela Elena Adomnicăi, Popescu Vlad și liderul tinerilor social democrați, George Șoldan. Lista este completată de Blănari Larisa, Brădățan Tiberiu Marius, Paiu Adelina-Mihaela, Cocriș Doinița-Nela, Mateiciuc Constantin-Alin, Simeria Stelian, Saviuc Aleodor-Claudiu, Galan Romeo-Gheorghe și Fediuc Cătălin.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „LEGEA fundamentală a țării prevede că dacă președintele ÎNCALCĂ prevederile constituționale, poate fi SUSPENDAT din funcție”

Eugen Bejinariu, un alt politician cu o carieră extreme de controversată

Eugen Bejinariu (general în rezervă, fost șef al Departamentului Protocolului de Stat, fost ad-interim la Guvern (21-27 decembrie 2004) după demisia lui Adrian Năstase din funcția de premier, după victoria lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2004 ) este o figură politică destul de controversată. La data de 21 noiembrie 2016 Direcția Națională Anticorupție a cerut avizul pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Eugen Bejinariu. Actualul deputat de Suceava a fost acuzat că a inițiat și a susținut hotărârile de guvern prin care s-a aprobat încheierea unui contract dubios cu Fujitsu Siemens Computers GmbH privind închirierea  licențelor Microsoft, cu prețuri uriașe. Dată fiind campania electorală pentru alegerile legislative din 11 decembrie 2016, nu a existat cvorum pentru analizarea cererii, aceasta cerere urmând a fi analizată în perioada 2016-2020, numai că Eugen Bejinariu a scăpat și de această dată. Evident, un nou mandat de deputat în această iarnă i-ar putea asigura un somn liniștit încă 4 ani. În iunie 2020, Bejinariu a devenit președinte al Comisiei Parlamentare pentru Controlul SRI.

Mirela Elena Adomnicăi, fost deputat,  fost prefect și fost candidat al PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava este un profesionist care și-a demonstrat competențele profesionale în demnitățile ocupate în statul român. Ca director al AJOFM Suceava a traversat cu rezultate bune dificila perioadă din primăvara acestui an, în contextul restricțiilor impuse de criza COVID 19.

Citeste si   Cluj: ''Noaptea Cercetătorilor'' încântă publicul cu ştiinţă, prin experimente şi fenomene curioase

Popescu Vlad este fiul lui Cristian Popescu Piedone, fiind ”parașutat” la Suceava, prin bunăvoința prietenilor din PSD ai tatălui său.

Observăm că pe lista PSD nu mai apare Dan Ioan Cușnir care s-a făcut de râs la propriu la ultimele alegeri locale.

Așadar, la Suceava, PSD nu-și pune speranțe prea mari

Nu se știe dacă PSD ar putea obține măcar un loc de senator, mulțumindu-se cu 1-2 deputați, dacă PSD va obține scorul de la locale.

Faptul că deschizătorii de liste sunt parlamentari cu state vechi în Parlament dar fără perfomanțe reale deosebite, face ca PSD să nu se aștepte la rezultate prea bune și să fi acționat în disperare de cauză.

Faptul că fiul controversatului Cristian Popescu Piedone a fost adus la Suceava, înseamnă că organizația duce lipsă de oameni care să performeze. De regulă, când se pomenesc cu un candidat pe liste venit din altă parte, membrii organizației locale nu se înghesuie să-i sprijine campania și alegerea.

Așadar, Suceava va rămâne un teren al PNL, iar PSD va juca un rol de mâna a treia.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ