În România va fi pus în funcțiune sistemul angiografic care este unic în țară

Acest sistem a fost achiziționat de Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Echipa de specialiști este formată din români și greci, iar aceștia lucrează la sistemul de comandă al aparatului care a fost deja instalat într-o încăpere cu pereți cu plumb, special amenajată.

Citeste si   Liga Studenților din IAȘI face Apel către Guvern

Pentru cumpararea aparatului, Consiliul Judetean a asigurat suma de 1,5 milioane de euro.

Mai sunt de pus la punct câteva amănunte tehnice, iar apoi, cadrele medicale vor fi instruite pentru a utiliza sistemul în mod profesionist. În situația în care medicii efectuează o procedură ghidată de imagine, cu ajutorul acestui dispozitiv sunt întotdeauna perfect poziționați, ceea ce conferă o mai mai mare eficiență și siguranță pentru bolnavi.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Sistemele Infinix permit o vizualizare excelentă a celor mai mici vase și a dispozitivelor intervenționale. Aparatul asamblează mai multe imagini și le reproduce în una singură, pentru a permite o evaluare vizuală mai clară. Reconstrucțiile tridimensionale și navigarea intravasculară 3D în timp real insemnă siguranță, performanță și precizie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ