Share

Astazi, 15 iunie 2020, de la ora 10.00, în mediul virtual, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, alături de Comunitatea Evreilor din Iași organizează manifestarea „Punți de suflet româno-israeliene”.

Martha Eșanu, reprezentanta Comunității Evreilor din Iași și invitata noastră ne va vorbi despre Ziua Ierusalimului, care anul acesta a fost sărbătorită între 20 și 21 mai și despre punțile stabilite de sute de ani între români și evrei.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Gabriel Gheorghiu, profesor de istorie și autorul cărții „Evreii din Dorohoi” se va alătura pentru discuții mai ample legate de acest subiect.

Pentru a menține atmosfera creată, reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile actorului și scriitorului Carol Feldman, de la a cărui plecare dintre noi s-a împlinit un an, în data de 7 mai. Vă invităm să vă întâlniți cu noi pe Facebook-ul bibliotecii județene.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

Această întâlnire are loc în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate”, care își propune să faciliteze contactul membrilor comunității cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor, prin dialog cu personalități ale Iașului, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ