Share

Detoxifierea este un proces natural al organismului prin care se neutralizează și se elimină substanțele inutile și nocive, contribuind la funcționarea optimă a organismului

Celulele care alcătuiesc corpul uman produc permanent reziduri metabolice care trebuiesc eliminate pe căi specifice (ficat, vezica biliară, rinichi, piele și plămâni). Alături de acești compuși metabolici, în prezent, în interiorul corpului uman ajung substanțe toxice care provin dintr-un mediu din ce în ce mai poluat. Vorbim despre pesticide, ierbicide, poluanți industriali, adaosuri de aditivi în alimente, detergenți, creme ș.a.m.d.

Cel mai afectat este ficatul, actorul principal în procesele de metabolizare și detoxifiere. După sărbători, acest organ este „înecat” de acest exces, procesul de detoxifiere riscând să fie îngreunat și implicit organele corpului să sufere o agresiune crescută din partea acestor substanțe nocive.  Organismul nostru va depozita acești ”intruși” în locuri cât mai îndepărtate de organele vitale (creier, inimă) și anume în țesutul adipos.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Nutriționistul Constantin ȚÎBÎRNĂ, autor al cărții Sănătatea are talie” a declarat:

“În ultimii ani a devenit la modă termenul „detox” prin care se înțelege scoaterea din „depozite” și eliminarea de substanțe nocive. Detoxul este înțeles de populație ca fiind un tratament. În principiu nu putem numi tratament un proces natural specific organismului uman.

Detoxifierea, acțiunea naturală de eliminare a substanțelor nocive din organism, poate fi susținută și îmbunătățită prin procedee ajutătoare: hrană sănătoasă, plante medicinale, super-alimente, suplimente, eliminarea factorilor poluanți, activitate fizică regulată și drenaj limfatic”.

ELEMENTELE CHEIE ALE UNEI CURE DE DETOXIFIERE CORECTE

“Detoxifierea cea mai eficientă este cea realizată preventiv, înainte de apariţia bolii. Indiferent de tipul de detoxifiere ales (post zilnic- 1-3 zile / săptămână, postul negru, Oshawa, cu sucuri, cu argilă) ajutarea organismului să elimine substanțele toxice se susține printr-un set de acțiuni de bază: hidratare, evitarea consumului de alcool, cafea, tutun, zahăr și alte alimente supra-procesate, creșterea aportului de alimente vegetale și mișcare de minim 2 ori pe săptămână”

MESAJUL NUTRIȚIONISTULUI PENTRU IEȘENI

“Mesajul meu pentru ieșeni este să conștientizeze ce și cât consumă. Un aliment îți aduce în organism substanțele conținute, iar organismul tău, mai devreme sau mai târziu, îți va spune cât de calitativ a fost. Alimentația de calitate te ține sănătos și îți dă energia de care ai nevoie ÎN TOATE DOMENIILE VIEȚII TALE ! Dacă poți ține un detox înseamnă că poți de asemeni să te angrenezi pe termen lung la o alimentație sănătoasă. E doar în interesul tău să:

  • EVIȚI alimentele prăjite, conservate sau afumate, cele procesate industrial și produsele de patiserie;
  • CONSUMI alimente cât mai puțin prelucrate și mai aproape de natură (fără pesticide, ierbicide sau substanțe adăugate) și anume: fructe, frunze și legume crude,  fructe uscate (stafide, smochine, curmale, caise), cereale integrale, nuci și seminţe neprăjite și ulei de măsline, de in sau cânepă presate la rece.
Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

În 2020 este timpul să câștigi sănătate ! Fii înțelept!”

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ