Share

Astăzi, în cadrul rubricii „Aleși la Raport” alături de noi o avem pe Angelica FĂDOR, candidat din partea Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru funcția de DEPUTAT.

Angelica FĂDOR a fost primar al comunei Iacobeni în perioada 2008-2016, iar în 2016 a fost aleasă parlamentar de Suceava, fiind totodată președintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

Rep: Doamna FĂDOR, candidați pentru cel de-al doilea mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cu ce gânduri ați intrat în această campanie electorală și ce proiecte legislative aveți în vedere pentru mandatul 2020 – 2024?

În acest mandat, pornesc cu gândul ca toate proiectele care au fost promise în campania electorală să poată fi sprijinite de echipa parlamentară”

A.F:  În acest mandat, pornesc cu gândul ca toate proiectele care au fost promise în campania electorală să poată fi sprijinite de echipa parlamentară, în așa fel încât să le putem duce la bun sfârșit și să dezvoltăm județul Suceava.

Rep: Aș dori să vorbim puțin despre o temă foarte actuală în momentul de față. La București se întâmplă acel lucru cu demisiile în contextul pensiilor speciale. Aș dori să vă întreb pe dumneavoastră cum vedeți această situație în contextul în care doamna Gabriela Firea a cerut demisia domnul Orban, în contextul în care dumnealui nici nu este parlamentar.

A.F: Este un joc al celor de la PSD, prin care se încearcă să se distragă atenția de la adevăratele probleme cu care România se confruntă. Știm cu toții că în ultimii patru ani PSD  a avut  majoritatea în Parlament. Știm foarte clar că dacă ar fi vrut să treacă un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, ar fi putut să o facă, însă nu au făcut-o și nici nu își doresc.

Citeste si   Numai DOUĂ paturi disponibile la unitatea ATI pentru pacienți Covid

Rep: Conform programului de la PNL vom avea o dublare a alocațiilor, peste 1000 de kilometrii asfaltați, un nou program pentru ca toate localitățile să se racordeze la semnal și să poată beneficia de tablete, avem și o reformă electorală destinată diasporei. Cum va realiza PNL-ul în următorii patru ani aceste obiective mărețe?

A.F: În urmă cu un an, PNL a preluat guvernarea. În acest an a avut grijă de sănătatea populației și sunt ferm convinsă că tot ce este cuprins în programul de guvernare va putea fi dus la bun sfârșit, cu atât mai mult cu cât președintele împreună cu președintele Iohannis am reușit următorul exercițiu financiar: să ne asigurăm faptul că vom putea atrage de la Uniunea Europeană un pachet considerabil de aproximativ 83 miliarde de euro.

Este datoria noastră, a tuturor, să accesăm aceste fonduri pentru că nu ne permitem în continuare să treacă și acest tren pe lângă noi. Având în vedere faptul că avem asigurare de la sursa de finanțare, sunt ferm convinsă că ceea ce ne-am propus în programul de guvernare va fi și fezabil.

Rep: Vă numărați printre cei mai activi parlamentari suceveni, având 128 de propuneri legislative, dintre care  34 au fost promulgate legi, ați avut în acest mandat peste 30 de interpelări și ați inițiat 25 de moțiuni. Doresc să vă întreb, care au fost cele mai importante inițiative pe care le-ați avut în Camera Deputaților?

Alături de colegii mei, parlamentari de Suceava, consider că cea mai importantă inițiativă din aceste mandat este vorba de trecerea la conducerea primăriei a parcului Șipote”

A.F:  Alături de colegii mei, parlamentari de Suceava, consider că cea mai importantă inițiativă din aceste mandat este vorba de trecerea la conducerea primăriei a parcului Șipote. Este un vis al sucevenilor, care de data aceasta a devenit realitate ți este unul dintre proiectele cu care noi, echipa de parlamentari suceveni ne mândrim.

Citeste si   ”Siguranță înainte de toate” este mesajul transmis de Teodora MUNTEANU, viceprimar al Municipiului SUCEAVA

Un alt proiect important, care vizează zona de munte a județului Suceava se referă la Legea 201/ 2020 prin care locuitorii din municipiul Vatra-Dornei și comuna Iacobeni, se vor putea pensiona anticipat, cu doi ani de zile fără nici un fel de penalități, pentru că au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare remanentă. Este o reparație morală pentru oamenii care de-a lungul timpului au fost afectați de aceasta, din cauza zonelor miniere.

Rep:Cunoaștem faptul că sunteți președintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. În acest context, putem afirma că aveți o expertiză amplă în administrația publică și mereu ați venit în ajutorul primarilor din județul Suceava când v-au solicitat ajutorul. Doresc să vă întreb care au fost cele mai ambițioase proiecte pe care le-ați susținut în localitățile sucevene?

Primar fiind, am știut foarte clar problemele cu care se confruntă  primăria și îmi este mult mai ușor să identific și soluții pentru rezolvarea acestor probleme”

A.F: Relația cu primarii este una extrem de importantă și foarte bună indiferent de culoarea politică. Primar fiind, am știut foarte clar problemele cu care se confruntă  primăria și îmi este mult mai ușor să identific și soluții pentru rezolvarea acestor probleme.

Rep: Criza sanitară a prăbuşit industria ospitalităţii, care a înregistrat un declin al cifrei de afaceri de aproape 70%. Dacă anul trecut valoarea business-ului era de aproximativ 5 miliarde de euro, restricțiile impuse de pandemie au prăbușit încasările. În acest context, doresc să vă întreb cum va susține Guvernul domeniul Horeca și când preconizați că acesta va începe să își revină?

Citeste si   Gheorghe FLUTUR: ”Continuăm seria PROIECTELOR curajoase de DEZVOLTARE a infrastructurii județului SUCEAVA”

Suntem conștienți de faptul că românii trec printr-o situație dificilă”

A.F: Era inevitabil ca acest domeniu să nu fie afectat pentru că efectele epidemiei se resimt în întreaga lume. Trebuie să ne găsim puterea noi pentru ca oameni pentru a trece de această perioadă. Când vine vorba despre susținerea domeniului Horeca, vă pot menționa o măsură pe care a luat-o guvernul PNL pentru sprijinirea IMM-urilor, și implicit a domeniului Horeca.

Este vorba despre alocarea unui pachet de un miliard de euro compus din mai multe măsuri: capital de lucru, investiții. Suntem conștienți de faptul că românii trec printr-o situație dificilă, de aceea cele enumerate vor să îi sprijine.

Rep: Conform statisticilor, turiștii care ajung în Bucovina, petrec în medie 2-3 nopți. Ce măsuri se pot lua pentru a crește nopțile turiștilor în zona Bucovinei?

A.F: Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a avut o inițiativă care vizează asocierea stațiunilor turistice, iar noi, echipa parlamentară de la Suceava vrem să creăm cadrul legislativ pentru dezvoltarea întregii zone, a unui pol de dezvoltare turistică, în așa fel încât să-i determinăm pe cei care vin la Bucovina să rămână mai mult timp.

Rep: Aveți un mesaj pentru suceveni și pentru cei care ne urmăresc?

A.F: Îi rog pe suceveni să meargă la vot pe 6 decembrie, să aibă încredere în echipa liberală, să acorde un vot acestei echipe și să aveți încredere că vom duce la bun sfârșit proiectele de dezvoltare ale județului Suceava.

Comandat de PNL Suceava. Executat și distribuit de S.C. PRESS GRUP MOLDOVA SRL CUI MF 11200025.

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ