Share

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis să scoată racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva chiar înainte de slujba pe care preoții o vor ține la catedrala din Iași.

Inițial, reprezentanții Bisericii au considerat de cuviință să o păstreze în interior, după ce pelerinajul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, dar în cursul zilei de ieri (13.10. -n.r.) au revenit asupra deciziei.

Astfel, astăzi (14.10. -n.r.) la ora 06:30, racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană şi așezată în baldachinul cu flori împodobit în noaptea trecută de către familia Buştei, pentru cel de-al 17 an la rând.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu.

”Astăzi (14.10. -n.r.) se va sluji Sfânta Liturghie începând cu ora 09.00 pe podiumul amenajat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în dreptul Catedralei Mitropolitane din Iași. Soborul de ierarhi, preoți și diaconi va fi unul restrâns, cel mai probabil nu mai mult de 15 persoane. Nu vor fi ierarhi din străinătate sau din alte zone din țară, ci doar din zona Moldovei”, a spus preotul Constantin Sturzu.

Reprezentantul Bisercii a explicat și în ce condiții se va ține slujba, dar și cine va lua parte la Liturghie.

”În zona din fața acestui podium vor fi amplasate scaune plasate la doi metri unul de celălalt pe toate direcțiile, scaune ce vor marca locul unde vor sta credincioșii. Din păcate, având în vedere restricția impusă la nivel național, doar cei care au reședința în municipiul Iași vor putea pătrunde în acest spațiu, după principiul primul venit, primul care ocupă un loc.

Tot aici, pe aceste scaune din fața podiumului, vor sta și cei aproximativ 50 de invitați ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, reprezentanți ai unor instituții sau personalități din domenii precum medicina, cultura sau educația. Cei care nu vor putea pătrunde în acest perimetru vor putea să urmărească momentul solemn al Sfintei Liturghii pe două ecrane mari amplasate pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – unul cu orientare spre Piața Unirii, celălalt spre Palatul Culturii. Slujba va fi transmisă în direct de Trinitas TV și de portalul doxologia.ro”, a mai declarat Constantin Sturzu.

Soborul de ierarhi, preoți și diaconi va fi restrâns, cel mai probabil maxim 15 persoane. Nu vor fi ierarhi din străinătate sau din alte zone din țară, ci doar din Moldova.

Citeste si   Alexandru MURARU este noul deputat PNL IAȘI în urma VACANTĂRII mandatului lui Costel ALEXE

Totodată, două ecrane au fost așezate în stânga şi în dreapta scenei pentru cei care nu reușesc să prindă un loc în spațiul amenajat, în timp ce Primăria a anunţat că va organiza două zone de urmărire a slujbei, în Piaţa Unirii şi în Piaţa Palatului Culturii, unde vor fi puse câte 250 de scaune în fața unor ecrane video amenajate.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Astăzi, 14 octombrie, circulația rutieră va fi închisă pe străzile: Col. Langa, Arh. G. M. Cantacuzino şi Iordachi Lozonschi, precum şi pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt (între Casa Modei şi str. I. C. Brătianu), str. Agatha Bârsescu (până la intersecția cu str. Mănăstirea Dancu) şi str. I. C. Brătianu (până la intersecție cu str. Cuza Vodă).

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ