Share

În perioada  14-20 octombrie 2019, Colegiul Naţional Iaşi, partener în proiectul  Erasmus+, Acțiunea Cheie 2, “EURopean hEroes of Kwowledge: Argonauts” (EUREKA), a participat în Italia la prima activitate de învăţare pentru profesori

Aceasta face parte din cadrul Parteneriatului Strategic al cărui obiectiv principal este conștientizarea rolului literaturii şi miturilor greco-romane în construcţia culturii europene. Programul mobilităţii a fost unul complex și a implicat participarea tuturor școlilor partenere: Colegiul Naţional din Iași, Gymnasio Sofadwn, din Sofades, Grecia, Mugla Sehit Altug Pek Anadolu Lisesi, din Mugla, Turcia şi I.I.S.S.”ORIANI-TANDOI” din  Corato, Italia– coordonator de proiect şi şcoală gazdă a întâlnirii.

În cadrul întâlnirii s-a desfăşurat activităţi de studiu ale unor autori antici precum lui Homer (Odiseea), Apollonius din Rhodos (Argonautica) şi Vergilius (Eneida), s-a stabilit modalitatea de realizare a produselor finale ale proiectului (festivalul de teatru realizat pe baza scenelor din lucrările antice, pagina de e-Twinning a proiectului, blogul EUREKA).

Pe percursul întâlnirii de proiect au avut loc şi vizite de studiu ce au pus în valoare moştenirea greco-romană şi cultura italiană (Ruvo, Muzeul Naţional Jatta, Trani, Matera- capitală culturală europeană 2019). Colegiului Naţional a fost reprezentat de trei membrii ai echipei de coordonare a proiectului (prof. Ana Belcescu, prof. Oana Păsărică şi coordonatorul de proiect, prof. Mihaela Ţurcanaşu).

Proiectul se desfăşoară în perioada 2019-2020, în acest moment având loc procesul de selecţia a echipei de proiect (elevi şi profesori).


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ