Share

Pe parcursul desfăşurării târgului, viceprimarul Radu Botez a avut întâlniri cu reprezentanţi ai unor firme şi regiuni din landurile Germaniei, dar şi din Anglia, Austria, Slovacia, Elveţia, Cehia, Polonia, Ucraina, la care s-au adăugat specialişti în finanţe şi ai Băncii Mondiale

În cele trei zile ale manifestării reprezentanţii Primăriei Iaşi au avut posibilitatea de a interacţiona cu diferite companii interesate să investească în Iaşi, stabilind contacte şi întâlniri importante, oferind, de asemenea, informaţii despre oportunităţile de investiţii în Iaşi.

Viceprimarul Radu Botez a fost prezent joi, 11 octombrie 2018 şi la Camera de Comerţ a Mesteşugarilor din München şi Bavaria Superioară, unde a fost organizată o conferinţă dedicată României, având ca invitate companii IT germane interesate de piaţa din România.

Viceprimarul BOTEZ a susţinut o prezentare despre Municipiul Iaşi şi posibilităţile de investiţii în oraşul nostru

Radu BOTEZ a oferit detalii în privinţa pilonului important al economiei locale reprezentat de industria IT&C şi C&D.

Citeste si   Joe Biden a ales-o pe senatoarea de culoare Kamala Harris pentru funcţia de vicepreşedinte, în caz de victorie în alegeri

De asemenea, viceprimarul Radu Botez a avut contacte cu reprezentanţi a peste 30 de companiiconstructori, arhitecţi, investitori și reprezentanţi ai diferitelor municipalități din Europa. Dintre acestea, o bună parte au fost interesate de o potențială colaborare, existând deja contacte stabilite şi arii de interes comune.

EXPO REAL München 2018 a cuprins peste 80 de conferinţe, simpozioane şi mese rotunde, în cadrul cărora 400 de experţi au dezbătut tendinţele actuale şi inovaţiile de pe piaţa imobiliară, a investiţiilor şi finanţării. La târg au fost prezenţi peste 2.000 expozanţi din 41 ţări şi peste 44.000 de participanţi din peste 70 de ţări.

Participarea Iaşului a oferit, pe lângă vizibilitate, şi oportunitatea de a întâlni şi interacţiona cu investitori privaţi şi instituţionali cu focus pe proiecte şi investiţii

Prin prezenţa sa la EXPO REAL, alături de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi ceilalţi parteneri români, Municipiului Iaşi i s-a oferit o foarte bună ocazie de a se prezenta cu succes şi de a iniţia importante contacte de afaceri.

Citeste si   Coronavirus: Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa şi l-a injectat

Noi am mai fost și anul trecut la acest târg, deci anul acesta am fost pentru a doua oară la târgul respectiv. Este cel mai mare târg de investiți din Europa, au fost peste  40 de mii de vizitatori, care plătesc un bilet de intrare de peste 500 de euro. În cadrul târgului de investiți sunt  peste 2000 de standuri care au și ele un preț pe metru pătrat dar prețul este variabil.

Noi participăm într-un stand al României care este organizat de camera de comerț  Româno-Germană, stand la care anul acesta au mai fost prezenți alături de Iași și următoarele orașe din România, Constanța, Sectorul cinci din București, și o serie de Consilii Județene din țară.

Radu BOTEZ: “standul României este de cinzeci de ori mai mic decât standurile Poloniei și Ungariei”

Tot standul României, a fost și anul trecut și anul acesta de zece ori mai mic decât standurile orașelor din Germania, tot standul României este de cinzeci de ori mai mic decât standurile Poloniei și Ungariei. 

Târgul are o mare importanță la nivel European și România datorită Camerei de Comerț Germano-Română a început să apară în unele orașe din România, iar Iașul fiind printre primele orașe care apare la acest târg investițional din Munchen. 

Discuțiile care s-au purtat acolo sunt bazate mai mult pe infrastructură. Acestea vin în contextul dorinței noastre de a începe construcția unei Sali de Sport și modernizarea Stadionului Municipal, sau construirea unor pasaje rutiere.

Noi am patricipat pentru că avem o relație foarte bună cu Camera de Comerț Româno-Germană, astfel încăt ca urmare a discuților și interesului de la târg miercuri a venit o delegație de 20 de personae din Bayern” , a declarat viceprimarul Municipiului Iași Radu Botez.

Citeste si   Școala WANTSOME pregătește în IT absolvenți din toate domeniile. Iuliana ANTON: ”Sunt persoane foarte CURIOASE care vor să învețe IT"

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ