Permanent conectat la mediul politic

Încă din 2004, Radu Botez a fost prezent în administrația publică locală asigurându-și o poziție privilegiată în raport cu conducerea Primăriei Iași prin calitatea de consilier local din partea Partidului Național Liberal.

Din această poziție, Radu Botez a reușit să obțină fără dificultăți toate avizele necesare în activitatea sa de construcții.

Deși a beneficiat de aceste privilegii totuși, în urma sa rămân 6 falimente puțin cunoscute opiniei publice. Botez a demonstrat o atitudine prudentă prin discreția manifestată în planul activității politice, motiv pentru care mass-media locală nu a sesizat adevărata natură a acestui personaj.

În acest prim material ne-am propus să vă prezentăm doar un sumar al activităților în care a fost împlicat Botez Radu atât în mediul economic cât și politic

Sub aspect economic, viceprimarul Botez a fost asociat în 6 societăți comerciale

NumeFunctie%FirmaLocalitatea
BOTEZ RADU Asociat95 %C.D. TOTAL IMOBILIAR SRLIASI
Asociat4 %CONSTRUCT-DESIGN SRLIASI
Asociat17.5325 %CORALIMEX SRLIASI
Asociat50 %DOMENII VITICOLE SRLIASI
Asociat și Administrator20 %ALEX SISTEM SRLIASI
Acționar2.16467 %BASIL SABUCURESTI

Toate cele 6 societăți au fost falimentate de Botez împreună cu asociații săi. Despre aceste societăți și mai cu seamă despre partenerii lui Botez, precum Mihai Chiteală (de la Europartner) cu care vicele a fost asociat în ALEX SISTEM SRL vom discuta în edițiile viitoare.

Tot în edițiile viitoare vom discuta și despre CD-TOTAL SRL, o firmă încă activă a lui Botez, care este administrată de RĂUȚU CRISTINA.

Această Răuțu a fost numită și în Consiliul de Administrație al Companiei de Transport Public Iași în 04-07-2018. Mandatul acesteia era până în 04-01-2019, însă în aceeași zi i-a fost prelungit.

Priceperea Cristinei Răuțu a fost verificată în CD-TOTAL SRL unde din 75.221 ron cifră de afaceri a reușit să genereze pierderi de -35.644 RON.

Tot într-un material viitor vom discuta și despre oportunismul politic de care a dat dovadă Botez în momentul trecerii de la PNL la ALDE pentru a prinde lista de consilieri locali. La fel de interesant este și modul în care Botez știe să aștepte la “potecuță” oportunitățile. Botez este în discuții să intre primar interimar în eventualitatea în care Mihai Chirica nu și-ar putea termina mandatul.

Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ