Share

Radu BOTEZ are 57 de ani, s-a născut la Iași, a fost cercetător și cadru universitar în învățământul tehnic superior ieșean, apoi a intrat în afaceri, o bună parte din viață, trăind în Germania.

În politică, BOTEZ a debutat în 1998 la UFD, iar în perioada 2002 – 2016 a fost membru PNL. Începând cu 2016, acesta a fost cooptat de ALDE, unde a și candidat pentru Primăria IAȘI.

În intervalul 2004 – 2012 a fost consilier local municipal, iar în momentul de față este viceprimar la municipiului Iași. Acum, Radu BOTEZ candidează din nou pentru primăria IAȘI, tot din partea formațiunii politice ALDE.

Anul acesta, viceprimarul BOTEZ s-a „evidențiat” în luna martie, când a agresat un consilier local.

Pe plan politic, BOTEZ nu s-a remarcat cu nimic

Dacă pe plan politic, BOTEZ nu s-a remarcat, în mediul de afaceri ieșean, candidatul ALDE la Primăria Iași este cunoscut pentru țepele pe care le trage statului și pentru firmele pe care le-a falimentat.

Citeste si   180.760 de COPII din județul IAȘI beneficiază de ALOCAȚIA oferită de către STAT

Încă din 2004, Radu BOTEZ a fost prezent în administrația publică locală asigurându-și o poziție privilegiată în raport cu conducerea Primăriei Iași prin calitatea de consilier local din partea Partidului Național Liberal.

Din această poziție, Radu BOTEZ a reușit să obțină fără dificultăți toate avizele necesare în activitatea sa de construcții.

Deși a beneficiat de aceste privilegii totuși, în urma sa rămân 6 falimente puțin cunoscute opiniei publice. Botez a demonstrat o atitudine prudentă prin discreția manifestată în planul activității politice, motiv pentru care mass-media locală nu a sesizat adevărata natură a acestui personaj.

Deși este poreclit ”Neamțul”, Viceprimarul Iașului, se pricepe să înșele

Nu înșeală numai încrederea alegătorilor, asta este o chestiune normală la orice politician român consacrat, ci, înșeală statul român. Viceprimarul Iașului, din partea ALDE, se pricepe, foarte bine  să înșele statul român.

Citeste si   Ultima zi de pelerinaj la Patriarhie: politicienii au venit la SF Dimitrie. Marcel Ciolacu s-a închinat la racla cu sfintele moaște - VIDEO

A început cu firma CONSTRUCT DESIGN SRL, al cărei obiect de activitate îl constituie „Lucrările de construcții la clădiri nerezidențiale și rezidențiale”, la care Radu Botez este acționar alături de Costică JAPA (deținător și al firmei de construcții metalice TEHNOPRES SA) și Olteția Dabija. CONSTRUCT DESIGN SRL datorează statului român circa 3 milioane lei (mai exact 2.819.868 lei).

La nivelul anului 2008, CONSTRUCT-DESIGN SRL se situa la o cifră de afaceri care depășea 50 milioane lei.

Cu toate acestea, societatea și-a declarat falimentul înregistrând datorii în cuantum de 2.819.868 RON către statul român.

Radu BOTEZ a mai reușit ca asociat în 6 firme, să le falimenteze pe toate

Sunt de notorietate colaborările păguboase pentru stat, dintre Radu BOTEZ și Mihai CHITEALĂ (Alex Sistem SRL) și Cristina RĂUȚU (CD-Total  Imobiliar SRL). Alte firme puse pe butuci de priceputul politican și om de afaceri Radu BOTEZ sunt Coralimex SRL, Domenii Viticole SRL, Basil SA.

Citeste si   Ridicarea imunității lui Bănicioiu, la vot în Parlament 

Viceprimarul Radu Botez, plătit regește de statul român pe care îl fură ori de câte ori are ocazia,  a reușit de curând să arate că nu a învățat nimic din democrația românească.

Cu toate acestea, fostul om de afaceri Radu BOTEZ, actual ales local și Viceprimar al Municipiului Iași nu este deranjat și încasează în continuare salarii de lux din partea aceluiași stat român pe care l-a prejudiciat cu milioane de lei.


Share

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ