Share

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) funcţionează mult mai bine în forma actuală, ca structură a Ministerului Sănătăţii integrată cu structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a afirmat luni, la Piteşti, secretarul de stat Raed Arafat. “Deci aici, în loc să avem raportări în două locuri (…), aici se lucrează împreună.

Este un lucru pe care noi l-am dorit şi este o formă de integrare care s-a dovedit eficientă, şi la accidentele colective care au fost recent pe autostrăzi, şi inclusiv când a fost incendiul de la Colectiv, această parte a funcţionat foarte bine, pentru că stăteau împreună. Unde am avut probleme era la Ambulanţa şi la ISU Bucureşti, unde erau separaţi şi unde acum încercăm să-i aducem în acelaşi loc. Aşa că o recomandare de a dezintegra acest lucru nu este la locul ei.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Am vorbit astăzi inclusiv cu domnul ministru al Sănătăţii şi nu se pune problema să revenim la o formă anterioară, care este mai primitivă decât forma care este acum. Din punctul meu de vedere, va rămâne aşa cum este, pentru că ne facem treaba mult mai bine împreună decât dacă am fi separaţi, este un lucru foarte normal şi foarte logic”, a declarat Arafat.

El a explicat că decizia înfiinţării COSU în cadrul Ministerului Sănătăţii a fost luată într-un moment în care nu exista o coordonare a activităţii din acest domeniu cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. “Centrul operativ este un centru care a fost înfiinţat la Ministerul Sănătăţii, când încă nu era nimic integrat cu Ministerul de Interne, cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Rolul lui a fost atunci monitorizarea asistenţei medicale de urgenţă şi rezolvarea unor probleme pe domeniul asistenţei medicale de urgenţă.

Citeste si   3.353 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

După ce s-a creat departamentul, decizia comună cu Ministerul Sănătăţii era de relocare a acestui centru la centrul care este mult mai mare şi mult mai complex, de coordonare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi centrul integrat al Ministerului de Interne. De fapt, omul (…) de la Ministerul Sănătăţii stă împreună cu colegii de la Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi monitorizează şi coordonează toate aspectele, inclusiv cele medicale”, a precizat secretarul de stat, conform Agerpres.

Citeste si   În județul IAȘI s-au stabilit 17 centre de VACCINARE împotriva COVID -19
Potrivit unui raport al Corpului de control al premierului, publicat luni, verificările efectuate în perioada martie – septembrie 2016 au arătat, printre altele, faptul că, deşi înfiinţat ca o structură a Ministerului Sănătăţii, COSU îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului operaţional naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ