Share

S-a folosit în ultima vreme noțiunea de marea familie liberală, în sensul standard, de manual potrivit căruia, aceasta se bazează pe adeziunea la valorile și sensurile ideologice ale noțiunii de liberalism.

Totuși, mergând pe firul evenimentelor, aflăm că liberalii consideră că și banul public trebuie să fie administrat tot în familie, dar nu în interesul marii familii care este poporul român ci, în cel mai restrâns, al familiei așa cum este prevăzută în Codul Familiei, aceea formată din soț și soție.

Este cazul familiei Costel și Raluca Alexe, oameni tineri, până în 40 de ani, care au reușit să găsească inexplicabil cheia succesului în afaceri. Asta în condițiile în care, liberalul Costel Alexe este deputat PNL de Iași, lider de organizație și Ministru al Mediului în Guvernul Orban.

Liberalul Costel Alexe a venit în politică pe filiera sondajelor sociologice, reușind să acumuleze o avere destul de mare, pentru un tânăr politician care nu a împlinit încă 40 de ani, avere în care apar 4 terenuri în diverse locații din Județul Iași și 3 apartamente în Municipiul Iași,  în calitate de proprietari, în timp ce alți tineri de vârsta lui au credite pe 30 de ani la o biată garsonieră.

Costel Alexe, împreună cu familia sa (soție, frați, fini), au încercat să intre anterior în afaceri la Sculeni, Bârnova (tentative de a înființa o fermă de păsări, pensiune, fabrică de mobilă, prin proiecte europene, care i-au fost respinse), au înființat o firmă de cadastru care a avut multe contracte cu statul, așa că, tot mai profitabil este să trăiești pe spinarea statului liberal care te „face ministru.

Citeste si   Premierul Orban, în vizită la Institutul Cantacuzino, care lansează pe piaţă primul lot de produse imunostimulatoare

Deși Raluca Alexe este angajată în mediul privat, tot din banii publici DECURGE bunăstarea

Raluca Alexe, soția Ministrului liberal Costel Alexe, este angajată la Firma Romactiv Business Consulting SRL din București. Administratorul firmei este Ion Narcis Munteanu care în trecut a fost consilier la Cancelaria Robertei Anastase, fostă Președinte a Camerei Deputaților în timpul Guvernelor Emil Boc. Radu Onofrei, Președintele Asociației Consultanților din România, deține pachetul majoritar de acțiuni în această firmă.

Raluca Alexe, soția Ministrului liberal Costel Alexe, este angajată în Firma Romactiv Business Consulting SRL din București pe post de formator.

Romactiv Business Consulting SRL, zeci de milioane de lei din bani publici pentru activități de consultanță.

Din 2008 și până în prezent, Firma Romactiv Business Consulting SRL a încheiat anual, în medie circa 191 de contracte, anual valoarea acestora variind între 5 milioane RON și 350 mii RON, cu un vârf în 2008 și un minim în 2014.

În 2019, firma a obținut contracte în jur de 3 milioane RON

Așadar, suma contractelor obținute de această firmă se apropie de 25 milioane RON, adică în jur de 5 milioane Euro.

În ceea ce privește entitățile cu care societatea Romactiv Business Consulting SRL a încheiat contracte, se numără Consilii Județene precum cel de la Călărași, Primării la (București, Mediaș, Hârșova, Giurgiu, Reșița, Câmpia Turzii, Turda, Târgu-Mureș, Comunele Poduri, Borșa, Bistra, Bogdan Vodă), Spitale (Spitalul Pneumoftiziologie Bacău, Spitalul Hârșova, Spitalul Orășenesc Buhuși) din  aproape toată țara.

Citeste si   Alegeri parlamentare 2020. AMR 7 zile până la vot. Ce alegem pe 6 decembrie?

Observăm că apar în contracte primării de municipii importante din țară, inclusiv Municipiul București.

Soții ALEXE de abia acum “scapă” la bani serioși. Până acum au cam tras mâța de coadă

În ultimii ani, familia ALEXE s-a cam zbătut ca apa de mal. Nu se poate spune că afacerile i-au mers bine. Dimpotrivă!

Analizând declarațiile de avere ale familiei Alexe, observăm cu stupoare că aceștia mai au de rambursat credite la diferite bănci: în jur de 86 000 euro la BRD și Banca Transilvania și peste 110 000 lei la BRD, anul maxim în care ar scăpa de datorii fiind 2048. Asta dacă nu reușește tânărul liberal să găsească o sursă nesperată de bani!

Societatea Corporex SRL-D, care o are drept unic asociat pe Raluca Alexe a achiziționat, în  anul 2015, fosta gospodărie a SC Construcții Hidrotehnice Iași, cu 42.000 de euro (fără TVA), pentru o fermă de păsări, saivanul din incinta proprietății având o lungime de circa 150 m, numai că proiectul european nu a fost primit la finanțare.

La aceeași adresă din localitatea Sculeni este stabilit sediul social al Firmei Mobilis Ideas SRL, înființate în vara anului 2017, fondate de frații lui Costel Alexe,  Mihai Alexe (administrator) și Florin Alexe. Domeniul principal de activitate este fabricarea de mobilă, urmat de alte domenii, precum activitățile recreative și distractive, activitățile de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor.

Citeste si   VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Florin Alexe, fratele ministrului, deține firma Moldavia Topo-Cad, în cadrul căreia funcționează un birou de cadastru și topografie, având sediul la mezaninul unui bloc de pe strada Gavriil Musicescu, în așa numitul pasaj Banu, unde sunt de altfel și  birourile Firmei Corporex, deținute de Raluca Alexe.

Firma Ralucăi Alexe, Corporex, a depus în anul 2015 la Primăria Bârnova studiul de fezabilitate pentru ridicarea unei pensiuni pe strada Mitropolit Anastasie Crimca din comună. În 2017, operațiunea a fost repetată de Firma Anima Green SRL, deținută ca unic acționar de Ionel Panainte, finul lui Costel Alexe și al Ralucăi Alexe.

Ambele operațiuni nu au fost încununate însă de succes.

Raluca și Costel ALEXE încearcă să privească cu încredere spre viitor

Potrivit calculelor politice liberale, Costel Alexe ar urma să candideze la Consiliul Județean Iași din partea PNL, în tandem cu un alt liberal de conjunctură în persoana lui Mihai CHIRICA. Perspectiva pare să îl încânte pe Alexe cel puțin la fel de mult ca pe predecesorul său politic, Cristian ADOMNIȚEI.

Reamintim faptul că Adomniței, fost ministru al Educației a candidat tot în tandem cu PSD-ul, în formatul USL și a ieșit Președinte al Consiliului Județean Iași, poziție de pe care a ieșit definitiv din politică, scos pe ușa din spate de procurorii DNA.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ