Share

Raluca Turcan: „Guvernul României va colabora cu ANCOM și cu operatorii de telefonie mobilă pentru a găsi soluții de extindere a conectării școlilor cu internet, pentru desfășurarea cursurilor online în comunitățile în care situația epidemiologică nu va permite prezența fizică la cursuri a elevilor. Potrivit datelor Ministerului Educației, la nivel național aproximativ 26-27% din unitățile școlare nu sunt conectate la internet.

Citeste si   Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Executivul va aloca resursele necesare pentru a asigura dreptul la educație în mod nediscriminatoriu pentru toți elevii, menționând aici asigurarea conectării la internet pentru cât mai multe comunități și unități școlare, accesul la internet al elevilor, precum și atribuirea de tablete copiilor și tinerilor care nu dispun de astfel de echipamente.

Citeste si   Orban: Nu trebuie renumărate voturile la Sectorul 1. PSD a rămas în anii '90 în materie de comportament electoral

Reprezentanții operatorilor de telefonie mobilă au subliniat că doresc să se implice, împreună cu autoritățile, pentru a găsi soluții atât pe termen scurt, respectiv până la începerea anului școlar, cât și pe termen mediu și lung, care să permită cât mai multor elevi să aibă acces la platforme online sigure de învățare.

Citeste si   Iohannis: E posibilă reintroducerea unor restricții locale, în funcție de evoluția infectărilor

Discuțiile vor continua la nivelul unui grup de lucru comun, constituit în coordonarea vicepremierului Raluca Turcan.”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ