Share

Autoritățile locale vin în ajutorul cetățenilor pe timpul pandemiei

În această perioadă dificilă și foarte confuză determinată de răspândirea cu repeziciune a virusului COVID -19, cunoscut și sub denumirea de CORONAVIRUS, Ziarul “Bună Dimineața Iași”, continuă să sprijine eforturile autorităților în vederea redresării situației.

În cadrul binecunoscutei campanii “PACIENT ÎN IAȘI”, jurnaliștii Ziarului Bună Dimineața Iași, vor monitoriza modul în care sunt implementate măsurile de PRIMĂ URGENȚĂ CU APLICABILITATE GRADUALĂ!

Încercăm să aflăm pentru dumneavoastră dacă și cum sunt respectate măsurile privind IZOLAREA și CARANTINA persoanelor provenite din zonele de risc, precum și a celor care iau contact cu acestea, RESPECTIV cum sunt duse la îndeplinire măsurile de carantinare asupra clădirilor și localităților.

Ce măsuri au luat autoritățile din comunele ieșene?

Bolohan Constantin, primarul comunei Cristești: ”Stați în case, spălați-vă pe mâini, dezinfectați obiectele din jurul vostru”

”Am început dezinfectarea instituțiilor din comună, urmând a fi, pe cât posibil, dezinfectate și drumurile. Noi luăm toate măsurile de prevenție, dar vă rog să le respectați și voi cu sfințenie, pentru a evita dezastre precum acelea din Italia, Spania, unde răspândirea virusului a luat o amploare foarte mare.

Stați în case, spălați-vă pe mâini, dezinfectați obiectele din jurul vostru. Menționez, de asemenea, că este indicat să stați cât mai la distanță de cei care se ocupă cu dezinfectarea și, desigur, să aveți grijă ca ai voștri copii să păstreze și ei distanța”, a declarat primarul comunei Cristești, Constantin BOLOHAN.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

 

Primarul comunei Costuleni, Mirică DODAN: ”Vă rugăm să raportați autoritaților Primăriei Costuleni orice abatere de la perioada de izolare a persoanelor venite din afara României”

Conducerea Primăriei Costuleni a lansat un mesaj către toți cetățenii comunei în vederea stopării răspândirii noului virus COVID-19. Primarul Mirică DODAN îi îndeamnă pe cetățeni îi îndeamnă pe cetățeni să rămână în gospodării și să sesizeze către autoritățile primăriei cazurile de persoane aflate în izolare la domiciliu ce nu au posibilitatea de a-și procura hrană și medicamente.

”Stimați cetățeni ai comunei Costuleni, facem un apel către dumneavoastră , prin care vă rugăm să rămâneți în gospodăriile proprii! Ieșirea din gospodărie să se facă doar pentru procurarea de hrană și medicamente.

Nu este o joacă ! Răspândirea noului CORONAVIRUS se face întru-un mod alert și în țara noastră, de aceea vă rugăm să raportați autoritaților Primăriei Costuleni orice abatere de la perioada de izolare a persoanelor venite din afara României!

Vă rugăm deasemeni să sesizați către autoritățile primăriei cazurile de persoane aflate în izolare la domiciliu ce nu au posibilitatea de a-și procura hrană și medicamente.

Autoritățile primăriei Costuleni informează populația cu privire la măsurile împotriva infectării cu noul CORONAVIRUS, prin transmirerea unui mesaj audio, transmis cu ajutorul unei boxe mobile , pe toata raza comunei Costuleni. #STAIACASA#

FIȚI RESPINSABILI CU VOI ȘI SEMENII VOȘTRI”, a declarat primarul comunei Costuleni, Mirică DODAN.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

În comuna ieșeană Popești, autoritățile vin în ajutorul persoanelor peste 65 de ani

Primăria comunei Popești a solicitat sprijinul cetățenilor în ceea ce privește identificarea tuturor persoanelor în vârstă de peste 65 de ani care nu au aparținători pentru a putea fi sprijiniți prin intermediul Comitetului Situațiilor de Urgenta și a compartimentul Asistenta Sociala Popești în ceea ce privește efectuarea cumpărăturilor de stricta necesitate: alimente, medicamente, aceste făcându-se cu fondurile beneficiarilor.

Primarul comunei, Vasile LUPU îndeamnă toți cetățenii să stea în casă, pentru a putea trece cu bine de această situație.

Pentru o bună colaborare cu cetățenii conducerea primăriei Popești a pus la dispoziție următoarele numere de telefon:

* Sef SVSU Gelu Achiroaie 0760259348

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

* Viceprimar Gradinaru P Dragos 0760259347

* Asistenta Sociala Catana Iulia 0760259357

* Asistenta Sociala Afatanase Elena 0760259354

În comuna Românești pentru a evita ieșirea cetățenilor pe stradă formularele tipărite sunt puse la dispoziție de către primărie

În comuna Românești au fost interzise meciurile de fotbal între tinerii din localitate, indiferent de locul unde se organizau, precum și alte jocuri ce presupun ca mai mulți tineri să se strângă la un loc.

Pentru a evita ieșirea cetățenilor pe stradă formularele tipărite sunt puse la dispoziție de către primărie prin consilierii locali din satele din comună, la magazine cât și la poștaș.

Persoanele izolate sunt verificate regulat de către angajați ai primărie pentru a nu se înregistra situații de încălcare a izolării

„Stați în casă. Nu părăsiți gospodăria decât în situațiile clar prevăzute de lege. Completați declarațiile pe proprie răspundere atunci când părăsiți locuința. În perioada următoare se vor înmulți controalele în teren ale poliției.

Chiar dacă este o perioadă dificilă haideți să o depășim cu responsabilitate, ascultând de recomandările autorităților, în acest fel nu ne expunem inutil îmbolnăvirii sau riscând să-i contaminăm pe cei dragi nouă” a declarant primarul comunei Românești, Ioan STEGARIU.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ