PNDL la Iaşi: Trebuia să avem cheltuiţi deja 25%, am cheltuit doar 0,5%

Exact 4.377.607,31 de lei s-au cheltuit pentru proiectele din Programul Naţional de Dezvoltare Locală în primele şase luni de la lansarea acestuia – este vorba despre PNDL 2017-2020. Administraţiilor locale din judeţul Iaşi le-au fost alocate în total 831,25 de milioane de lei pentru cele 228 de proiecte aprobate pentru finanţare.

Doar 0.5% din această sumă s-a cheltuit, conform unui raport al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene privind stadiul investiţiilor la data de 17 ianuarie 2018.

Citeste si   Tânăr din MIROSLAVA cercetat de polițiști pentru INFRACȚIUNI rutiere

Astfel, Consiliul Judeţean, căruia i-au fost atribuite cele mai mari proiecte, majoritatea fiind modernizarea unor sectoare de drum, a „intrat“ în trei dintre ele, fără a depăşi 100.000 de lei din totalul de 180 de milioane de lei alocat acestora.

Proiectele respective, care reprezintă 21,6 la sută din totalul finanţărilor destinate judeţului Iaşi, se află în faza de întocmire de documentaţiilor, contractele de finanţare fiind, toate, semnate încă de anul trecut.

Citeste si   Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” IAȘI este partener într-un proiect ERASMUS KA2

Prin două proiecte vor fi modernizate şi dotate dispensare comunale la Cotnari şi Oţeleni, iar alte două proiecte sunt destinate realizării reţelei de canalizare şi alimentare cu apă în comunele Mironeasa şi Grozeşti.

La Lespezi se vor cheltui cinci milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere, precizează un comunicat al CJ. Cantitativ, cele mai mari sume alocate prin PNDL au fost alocate sistemelor de apă şi canalizare din judeţ (313,8 milioane de lei).

Citeste si   Romeo VATRĂ: "PSD Iași aplică politica pumnului în gură în Consiliul Județean"

Infrastructura rutieră este pe locul 2 (178,6 milioane pentru modernizarea drumurilor judeţene şi 73 de milioane pentru cele săteşti), iar cea educaţională (şcoli, grădiniţe etc.) completează podiumul (196 milioane de lei). Pentru dispensare s-au alocat 55 de milioane de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ