Share

Rapsodiile Române de George Enescu vor fi interpretate într-o versiune inedită de jazz vocal, pe 9 septembrie, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din capitală, în cadrul unui eveniment asociat ediţiei 2019 a Festivalului Internaţional ”George Enescu”

Evenimentul ”From Classical to Jazz: Rapsodiile Române de Enescu” propune o variantă originală a cunoscutelor piese clasice într-o versiune originală concepută de Teodora Enache. Alături de cunoscuta vocalistă, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti vor urca Călin Grigoriu, la chitară, Joca Perpignan, din Israel, responsabil cu percuţia braziliană şi, ca invitat special, violoncelistul Răzvan Suma.

Citeste si   Trump l-a graţiat pe prietenul său Roger Stone (Casa Albă)

Teodora Enache este un muzician cu o carieră internaţională de peste 25 de ani şi cu un palmares remarcabil. Ea revine în faţa publicului cu un nou proiect inedit. Rapsodiile Române, cele două lucrări care i-au adus lui George Enescu celebritatea, în ipostaza sa de compozitor, se bucură de o reinterpretare, într-o cheie complet inedită, de jazz, noul aranjament muzical fiind semnat de către Teodora Enache şi Călin Grigoriu.

Citeste si   Bill Gates: Tratamentele pentru COVID-19, să ajungă la persoanele care au nevoie, nu la cei ''care oferă mai mult''

Ineditul ţine de faptul că rapsodiile vor fi cântate în premieră vocal. Concertul va avea loc, în reprezentaţie unică, luni, 9 septembrie, de la ora 19.30, la Teatrul Naţional din Bucureşti – Sala Mare.

Pregătit special pentru ediţia 2019 a Festivalului Internaţional ”George Enescu”, concertul From Classical to Jazz îşi propune să dăruiască publicului o viziune artistică inovatoare asupra creaţiei enesciene, informează ziarulevenimentul.ro

Citeste si   SUA: Relaţiile cu China au fost ''grav deteriorate'', consideră Donald Trump

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ