rares-bogdan,-la-realitatea-plus:-”focarul-de-la-suceava-poate-sa-fie-chiar-mai-mare”

Rareș Bogdan: ”În perioade de criză, trebuie să ne dăm mâna, inclusiv politicienii. Să nu știi până acum care a fost starea finanțării sistemului sănătății, înseamnă să faci pe prostul. Este vorba de cinism din partea PSD-ului. Mă bucur că presa este vigilentă, indiferent de publicație. Să-l acuzi pe Nelu Tătaru și să vii să spui că acesta ar fi pus acolo să facă anumite jocuri, mi se pare o lipsă de decență. Mi-aș fi droit să văd solidaritate de la clasa politică. Pentru că vorbim de viețile românilor.

Lipsa investițiilor în sănătate nu este din vina PNL, care a venit la putere acum patru luni din zile. Problemele sunt mari. La Suceava situația e tragică, trebuie tratată cu maximă seriozitate. Văzând situația critică de la Suceava, e posibil ca focarul să fie mult mai mare. Nu se folosesc teste rapide, acestea au o eficiență de doar 30%. Testele normale durează de la 2,5 ore la patru ore. Dar nu e vina PNL-ului, e o problemă la nivel global. La Suceava au intrat peste 10.000 de oameni din Occident în ultimele săptămâni. Acolo e unul din cele mai moderne spitale din România.

Citeste si   Klaus Iohannis, vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2

Măsurile concrete ale Executivului Orban

Suceava trăiește o dramă, oamenii sunt speriați să mai iasă pe stradă. Testele încă se prelevează la Iași și la București. Încă nu se fac teste coronavirus la Suceava. Ludovic Orban e dedicat și cunoaște multe aspecte. Nu joacă doar medical, administrativ și economic. Colegii mei încearcă să vină cu măsuri concrete. VIn cu măsuri economice cei din Guvernul PNL. Suntem a doua țară care am venit cu suspendarea ratelor pentru un interval de nouă luni de zile. Presa are mereu un rol important în gestionarea crizelor. Guvernul comunică azi prin intermediul mass-media. Florin Cîțu a spus că până la un milion de oameni în șomaj tehnic România nu capotează. Eu cred că trebuia să venim cu o facilitate pentru cei afectați, mă refer la amânarea ratelor. Ei trebuie să primească cumva un ajutor.

Citeste si   Românii revin în țară prin Vama Nădlac! Victor Ponta, apel către Marcel Vela: ”Noi, practic, importăm Coronavirus"

Sistemul nostru de sănătate rezistă până la 12.000 de cazuri

Azi am votat Parlamentul European ajutoarele pentru statele afectate de COVID-19. Vom primi ca țară 463 de milioane de euro, urmând să mai primim încă un miliard. Dacă doamna Firea ar fi investit banii în spitale, ar fi fost mult mai bine. Nu în panseluțe. Haideți să ajutăm Suceava! Să nu mai fie atacuri politice meschine de la USR sau PSD! Ar trebui să ne gândim cum să cumpărăm aparate CPR. Nu trebuie să avem încredere în testele rapide, Spania a renunțat deja la ele. Sistemul românesc de sănătate public rezistă până la 10-12.000 de bolnavi. Dacă se depășește această cifră, vor fi probleme. Punctul de maxim ar putea fi atins între 5 și 20 aprilie.”

LĂSAȚI UN MESAJ