Share

Miercuri, Ministerul Justiţiei din țara noastră a transmis autorităților de peste Prut o nouă cerere pentru extrădarea lui Rizea. Cererea anterioară a fost respinsă întrucât fostul deputat obținuse cetățenia Republicii Moldova.

Rizea a depus actele pentru a obţine cetăţenia pe 14 noiembrie 2017, motivând că bunica lui s-a născut în Găgăuzia. Pe 28 decembrie 2017, fostul deputat avea paşaportul moldovenesc.

Citeste si   PSD, negocieri subterane cu USR-PLUS pentru guvernare: Vasile Dîncu visează la funcția de premier

Rizea, fost deputat PSD condamnat în România pentru corupție, a fost reținut marți după-amiaza, la Chișinău, la puțin timp după ce Președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia.

În România, Rizea a fost condamnat de ÎCCJ la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Potrivit DNA, fostul deputat a cerut și primit de la un om de afaceri 300.000 de euro, mită disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. În schimbul banilor, Rizea s-a angajat să intervină pentru ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unor terenuri din București și Chiajna.

Citeste si   Nicușor Dan renunță la o parte din politiștii care păzeau Primăria: Este nepotrivit să fie păzită ca o cetate

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ