Share

Taximetristii sunt supărați pe aplicația care le fură clienții

Cei 10.000 de taximetrişti din Bucureşti şi Ilfov vor interzicerea aplicaţiei Uber, care le-a luat o parte din clienţi.

Serviciul online de taximetrie a fost interzis de curând în Italia. De cealaltă parte, reprezentanţii Uber spun că respectă legislaţia autohtonă, iar şoferii serviciului plătesc toate taxele, potrivit libertatea.ro.

Taximetriştii din Capitală au anunţat că vor bloca circulaţia în faţa Guvernului astăzi şi mâine, între orele 09.30 şi 21.00, în cadrul unui protest, prin care doresc interzicerea serviciului Uber.

Acesta din urmă a devenit în ultimii doi ani un competitor acerb pentru companiile de taxi din toată lumea. 6.000 de transportatori şi taximetrişti care fac parte din Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi-au anunţat participarea la acţiunea care va bloca oraşul în cele două zile. Manifestaţia a fost autorizată de Primăria Capitalei.

„Este un protest al transportatorilor si de marfa si taxiuri, transport, în general, ca discutam de transport. O sa fie cam 10.000 – 15.000 de masini mâine (miercuri – n.r.), la mitingul din fata Guvernului. Nu credem ca este normal ca dupa aproape 2 ani de zile de când facem toate demersurile necesare si aducem cât mai multi bani la bugetul statului, sa începem sa închidem aceasta competitie neloiala, neautorizata, Guvernul României sa nu poata sa modifice un singur paragraf. Legiuitorul s-a gândit cum sa îl sanctioneze pe cel autorizat, pe cei neautorizati nu poate sa îi sanctioneze”, a declarat Ion Comusi, prim-vicepresedintele Cotar

Intr-un interviu pentru RFI, presedintele Cotar Vasile Stefanescu a declarat ca daca Guvernul nu va aduce modificarile solicitate pe legislatie, transportatorii vor preda toate autorizatiile.

“Toate acestea practică o activitate neautorizată, nelicențiată de transport persoane prin curse regulate sau în regim de taximetrie fără avea vreun sistem de licențiere. Ne referim in mod special la platforma Uber, Bla-Bla Car si altele, iar daca intr-adevar, statul roman, Guvernul Romaniei spune ca aceste platforme acționează în mod legal, mai facem o încercare luna viitoare si vom veni tot transportul din toată țara la București. Dacă nici așa nu se poate și Guvernul spune că aceste platforme acționează legal, atunci vom preda și noi toate autorizațiile și licențele de traseu și facem același lucru. Înseamnă că așa se dorește: haiducie la drumul mare”, a declarat Vasile Stefanescu, presedintele Cotar.

Citeste si   Activități în sistem integrat în județul Iași pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV-2

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ