Share

Răzbunare cruntă a actualului deputat USR, Marius BODEA, pe fostul său coleg și șef de partid, Costel ALEXE. După excluderea din partid a lui Marius BODEA, pusă la cale de Costel ALEXE pentru a-l aduce pe Mihai CHIRICA în interiorul PNL, actualul deputat USR, Marius BODEA a pus la cale o răzbunare destul de perfidă. Ca foști colegi, Marius BODEA avea știință de doctoratul îndoielnic al lui Costel ALEXE pe care a reușit să-l probeze ca fiind de tip COPY PASTE prin câteva greșeli punctuale care demonstrează furtul intelectual pe care l-a comis ALEXE.

În sprijinul ministrului Mediului Costel Alexe, acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat, a sărit și Premierul Ludovic Orban susținând că PSD s-ar face vinovat de apariția acestor informații în presă.

Vizibil iritat, premierul a spus că „nu poate decide PSD, și nici un jurnalist, dacă o teză de doctorat este sau nu corectă”. În opinia lui, „aruncatul cu noroi în campanie este sportul național al PSD și al tuturor jurnaliștilor plătiți cu bani negri sau cu banii instituțiilor publice de către PSD”.

Amintim faptul că în octombrie 2016, Președintele României, Klaus Iohannis afirma, într-o alocuțiune la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru a se face deosebire între membrii PNL și cei ai PSD, că la PNL, cine va fi prins cu plagiat, va pleca acasă:

Această chestiune (a plagiatului, n.a.) trebuie lămurită de specialişti atunci când există o solicitare în acest sens. Pentru ceea ce se va întâmpla, este simplu, am spus acest lucru şi azi în alocuţiunea mea (de la Universitatea de Vest Timişoara n.a.). Dacă o persoană  a plagiat, trebuie să depăşim situaţia şi persoana respectivă trebuie să plece din funcţie ca şi un universitar, dacă se găseşte că a plagiat, trebuie să plece de acolo (…)Cine a plagiat, pleacă.

Am discutat cu studenţii şi mi-au spus că plagiatul nu este problema cea mai mare a sistemului universitar. Plagiatul este o rană mare a societăţii pentru că este o formă de hoţie şi dacă vrem să construim o societate mai bună cu o politică mai curată, mai transparent, atunci trebuie să fim foarte intransigenţi. Cine a plagiat, pleacă (…)Aşa cum într-o situaţie de plagiat trebuie să se termine cu eliminarea persoanei respective din rândul persoanelor respectabile, tot aşa persoana care a fost acuzată pe nedrept, să beneficieze de refacerea bunului renume în cel mai scurt timp”.

Nu se știe cum va reacționa Președintele Iohannis în cazul lui Costel Alexe, dacă plagiatul va fi dovedit. Probabil nu se aștepta ca tocmai între oamenii din PNL să apară aceste fapte reprobabile pe care și le-ar fi închipuit numai la PSD.

Citeste si   Florin Cîțu acuză PSD de minciună și manipulare când cere guvernului să prezinte bugetul de anul viitor

Costel Alexe:Este o mare minciună știrea în sine. Acest subiect a fost aruncat pe piață de un ziar de șantaj din Iași. Am refuzat sa fac un contract de publicitate pe perioada campaniei”

Ministrul Mediului, deputatul și candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a răspuns acuzațiilor de plagiat pe contul său de socializare cu un tupeu care l-ar face invidios pe oricare dintre ”greii PSD”, ”dușmanul de clasă” al PNL. A intrat în postura unui personaj politic care ar fi fost urmărit de presă pentru că nu ar fi vrut să ”cotizeze” prin contracte de publicitate. Apoi a declarat că va declanșa un proces civil în care va cere despăgubiri. Nu a uitat să menționeze ”cinstea”, ”munca onestă”:

În campania electorală sunt mereu subiecte fabricate. Nu există niciun plagiat! Este o mare minciună știrea în sine. Acest subiect a fost aruncat pe piață de un ziar de șantaj din Iași. Am refuzat sa fac un contract de publicitate pe perioada campaniei și ei, de atunci, întrețin aceste subiecte fabricate. Nu am fost sunat pentru un drept la replică, tocmai pentru a nu-mi da posibilitatea de a spune adevărul.

Până acum, am ales în această campanie să nu dau curs provocărilor venite fie din partea adversarilor politici, fie din partea unor ziariști de casă ai adversarilor politici.  Dar până aici! Voi merge în proces civil pentru despăgubiri. Mereu am fost un om onest în școală, facultate, și am muncit pentru teza de doctorat la fel ca toți colegii mei. Sunt mândru de teza mea coordonată de unul dintre cei mai buni profesori din România și susținută la o universitate de prestigiu, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pentru cine a trecut prin această etapă profesională, știe foarte bine procedurile de evaluare și verificare. Comisia de evaluare a unei lucrări doctorale analizează și avizează o lucrare din toate punctele de vedere. Referatele și teza au trecut prin comisia Departamentului, comisia de presusținere, comisia de doctorat și CNATDCU.  Teza întrunește toate normele și standardele academice și etice. Atât educațional, cât și profesional, am avut o carieră transparentă, respectând mereu legea și normele în vigoare!”

Costel Alexe este un școlar prins descoperit care atacă cu tupeu și cu argumente care nu stau în picioare pentru cei care cunosc mecansismul procedural al validării doctoratelor. CNADTCU a validat aproape toate tezele susținute public, însă dacă apăreau sesizări de plagiat, teza era reexaminată și dacă se dovedea acest fapt, se propunea retragerea titlului de doctor. Pentru știința domnului Alexe și teza lui Victor Ponta fusese validată de CNADTCU. Până la urmă, titlul de doctor i s-a retras prin decizia instanței de judecată.

Citeste si   Florin Cîțu: Avem încasări mai bune la buget decât anul trecut, în guvernarea PSD. Agenția Moody`s a menținut ratingul de țară

Alte ”turbulențe” în CV-ul lui Costel Alexe

Costel Alexe a absolvit, conform biogarfiei sale postate pe site-ul Camerei Deputaților, licența în Geografie la UAIC. A trecut în CV perioada 2002-2004, deși sistemul Bologna a început să fie implementat din 2005. Așadar, Alexe a absolvit în trei ani o facultate pentru care, în mod normal îți trebuie patru ani. Să fi fost atât de inteligent încât să fi absolvit 2 ani într-unul? (lucru posibil în România pentru studenții inteligenți care primeau aprobarea și ar fi promovat toate examenele din cei doi ani, în două sesiuni în loc de patru sesiuni n.a.).

În 2006-2008, a absolvit Masterul Mediul Actual și Dezvoltare Durabilă Biodiversitate la UAIC Iași.

Citeste si   Ce spune Klaus Iohannis despre restricționarea circulației noaptea și carantinarea unor zone din București

În CV, Costel Alexe a trecut că a finalizat doctoratul la UAIC, în domeniul Geografie, în 2012, susținând teza în septembrie 2012. Teza sa a purtat denumirea ” Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane”, iar coordonatorul științific a fost prof. univ. dr. Liviu Apostol.

În 2012, Costel Alexe a început Facultatea de Drept la Universitatea ”Petre Andrei” din Iași (CV-ul trecut pe site-ul Camerei Deputaților poartă data 28.01.2013, deși e normal pentru un demnitar să-l actualizeze, fiindcă din 2016 a fost din nou ales deputat n.a. )

Ca orice specialist în Geografie intrat în politica ieșeană care se respectă, Costel Alexe, a lucrat în domeniul sondajelor, cercetărilor de piață, care țin mai mult de sociologie decât de geografie. Geografia populației este un domeniu de cercetare, dar lui Costel Alexe i-a plăcut clima Iașului, nu a fost atras de geografia populației din Iași.

Costel Alexe are o avere pe care nu o poate justifica, se află în spatele unor afaceri controversate, inclusiv cele ale mentorului său, Relu Fenechiu, afaceri conectate la conductele de bani publici.

Procedura de anchetă a plagiatului poate continua până la finalul anului 2020 și chiar în 2021.  Chiar dacă va câștiga fie președinția CJ Iași, fie un alt mandat de parlamentar, imaginea lui Costel Alexe se va degrada tot mai mult. Cert este un lucru, PNL îl poate scăpa pe Costel Alexe, dar va pierde la capitolul imagine. Cât despre PNL și lupta sa contra PSD, nu mai are rost să vorbim, este un spectacol în care nu mai crede nimeni.

Este de ajuns să vedem cum Rareș Bogdan care îl acuza pe Mihai Chirica de faptul că ar fi în fruntea mafiei imobiliare din Iași, a ajiuns azi să-l considere un primar model la nivel național. Cât despre celălalt ”greu” de la PNL Iași, Costel Alexe, acesta era și fără acest presupus plagiat, deja un om politic compromis, oricât de mulți vor sări să-l apere.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ