Share

”Dezvăluirile de astăzi au devoalat faptul că firma care a acaparat comerțul stradal în punctele cheie ale orașului ste reprezentată printr-o procură ascunsă de către soția viceprimarului Gabriel Harabagiu”

Astăzi am sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru a constata conflictul de interese în care se află viceprimarul PSD Gabriel Harabagiu,  precum și Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a cerceta un întreg lanț infracțional prin care domeniul public este acaparat și exploatat de apropiații celor din conducerea Primăriei.

Dezvăluirile de astăzi au devoalat faptul că firma care a acaparat comerțul stradal în punctele cheie ale orașului (New Bauen Build SRL) este reprezentată printr-o procură ascunsă de către soția viceprimarului Gabriel Harabagiu.

Viceprimarul Harabagiu este cel care a semnat și a aprobat amplasarea pe domeniul public a tonetelor și rulotelor acestei societăţi comerciale, în zonele cu cel mai bun vad comercial din Municipiul Iași.

Citeste si   Parlamentare 2020 Olt. Lista Pro România pentru Senat a fost respinsă din cauza lipsei candidaților femei

Reaminesc faptul că în cursul anului trecut am transmis o sesizare către Camera de Conturi Iași prin care am semnalat faptul că Primăria Municipiului Iași închiriază domeniului public pe perioadă temporară către persoane fizice sau juridice într-un mod netransparent și neconcurențial, fără a se respecta principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii în utilizarea și administrarea patrimoniului public.

”Dacă vrei să îţi deschizi o mică afacere pe domeniul public (o rulotă să vinzi sandvișuri sau cafea, o tonetă, o terasă sezonieră în fața localului tău etc.) trebuie să ai acceptul unui singur om: viceprimarul PSD Harabagiu”

Totodată, am transmis Primăriei o propunere de regulament astfel încât să existe criterii obiective şi transparente la închirierea terenurilor aflate în proprietatea Primăriei.

Primăria Iași trebuie să devină o instituție care oferă șanse egale tuturor agenților economici, unde domeniul public se închiriază într-un mod transparent, iar interesul public primează în fața interesului personal.”

 

Citeste si   Scenariu catastrofal pentru Capitală. Viceprimarul Bădulescu, la Realitatea PLUS: Școlile vor rămâne închise până anul viitor, după Paște

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

2 COMENTARII

  1. Dacă cerea altcineva anchete la primăria Iași ,și nu Răzvan (bodea) mai era de crezut ,da așa …, adevărat să fie dar venind din partea acestui individ nimeni nu crede inclusiv Dna.

LĂSAȚI UN MESAJ