Share

Modelul de bune practici francez de reabilitare termică a clădirilor

Programul de reabilitare termică a clădirilor din Municipiul Iași a fost prezentat la Caen (Franța).

La începutul acestei luni, o delegație a Primăriei a participat la o nouă întâlnire desfășurată în cadrul „CLEAN – Tehnologii și inovare pentru regiuni cu emisii scăzute de carbon”, proiect care vizează schimbul de modele de bună practică în domeniul eficienței energetice a clădirilor.

Citeste si   În județul IAȘI s-au stabilit 17 centre de VACCINARE împotriva COVID -19

„Modelele prezentate sunt deosebit de interesante pentru municipalitatea ieșeană care consideră reabilitarea termică a blocurilor de locuințe o prioritate.

Prezentarea programului de reabilitări realizat de Municipiul Iași a prezentat un foarte mare interes în rândul experților prezenți și numeroase dezbateri.

În Franța, reabilitarea clădirilor sociale a fost realizată cu fonduri europene, regionale și locale și este gestionată de un serviciu public distinct.

Reabilitarea locuințelor sociale s-a făcut printr-o abordare integrată, cu renovarea nu doar a clădirilor, ci și a spațiului verde înconjurător, a sistemului de iluminat public și sistemului de gestionare a deșeurilor în zonă”, a declarat Elena Farca, managerul de proiect din partea Municipiului Iași.

Program regional de eficientizare energetică

Proiectul „CLEAN – Tehnologii și inovare pentru regiuni cu emisii scăzute de carbon” a fost lansat la sfârșitul lunii martie, la Napoli (Italia). În cadrul acestuia, Municipiul Iași și alte 8 orașe și regiuni din Uniunea Europeană vor să atingă standardele Uniunii Europene în ceea ce privește eficiența energetică a clădirilor publice și private.

Citeste si   3.353 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Proiectul, care este finanțat prin programul Interreg Europe, va dura 3 ani, fiind urmat de o perioadă de 2 ani de monitorizare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ