Constantin ZAMFIRACHE: ”Am renunțat la anumite urgențe locale în favoarea modernizării acestui drum”

Proiectul privind modernizarea drumurilor în principalele localități ale comunei Grajduri, respectiv Grajduri, Valea Satului, Cărbunari și Poiana este un proiect de mare anvergură nu atât pentru dimensiunea acestor sate, cât pentru problemele infrastructurii rutiere din cadrul acestora.

 În Poiana cu Cetate, care este la 8 km de centrul comunei, drumul era impracticabil, iar din acest motiv a necesitat realizarea unui proiect care să vină în ajutorul cetățenilor.

 Aceeași problemă era prezentă și în satul Cărbunari unde aproximativ o distanță de 4 km de drum era foarte anevoioasă, șoferii autovehiculelor întâmpinau probleme, iar microbuzele școlare și echipajele de salvare nu puteau ajunge.

Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție „Modernizare drumuri de interes local în comuna Grajduri, județul Iași”, conform devizului general actualizat, a fost aprobată în ședința ce a avut loc în data de 28.02.2019 de către Consiliul Local.

Valoarea acestui proiect de anvergură se ridică la peste 5 milioane de euro, iar sursa de finanțare vine din partea Programului Național de Dezvoltare Locală.

Reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale și locale prin asfaltare în comuna Grajduri

Un alt proiect distinct, realizat de către Primăria Grajduri împreună cu Consiliul local al comunei, are drept scop asfaltarea drumurilor locale, comunale și modernizarea a două poduri.

Este un proiect în curs de finalizare, cu un cost total de 2,611,010.00 RON și care ulterior finalizării lui vine în sprijinul localnicilor prin fluidizarea traficului, creșterea condițiilor de siguranță și dezvoltarea comerțului în zonă.

Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție „Reabilitare și modernizare drumuri comunale și sătești prin asfaltare în comuna Grajduri, județul Iași”, conform devizului general actualizat, este aprobată în ședința din 25.03.2019.

LĂSAȚI UN MESAJ