Share

”În legătură cu speculațiile apărute în spaţiul public în care numele directorului SRI, Eduard Hellvig, este menționat de către persoane faţă de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informații face următoarele precizări.

Serviciul Român de Informații nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru.

Serviciul Român de Informații respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube. Menționam că niciodată, în nicio situație şi în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar.

De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului şi potrivit competenţelor legale, la furnizarea de informații relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz”, se arată în comunicat.

În dosarul Black Cube, trei cetățeni israelieni – Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein – sunt puși sub acuzare pentru spionarea și încercarea de a o compromite pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Doi dintre ei, Weiner și Geclowicz, au recunoscut, în fața procurorilor, că au încercat să obțină informații despre procurorul Direcției Anticorupție. Cei doi sunt cercetați în libertate, sub control judiciar. Pe numele lui Barkshtein a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a fugit din România. În acest caz a fost pus sub urmărire penală și un fost ofițer al SRI, Daniel Dragomir, care se află în arest preventiv.

Mai multe pe: realitatea.net


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ