Share

Statul nu are soluţii pentru bătrânii care au rămas singuri pe lume. Imobilizat la pat, un bărbat de 77 de ani stă de o săptămână în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, iar asta se întâmplă doar pentru că medicilor le e milă să-l arunce în stradă. Legea spune că omul ar trebui să fie preluat de un centru social, dar în judeţ nu mai e niciun loc disponibil.

De o săptămână, bărbatul de 77 de ani stă în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi. A fost tratat şi ar fi trebuit externat, dar nu are rude care să-l îngrijească, iar centrele sociale l-au pus pe lista de aşteptare.

Citeste si   Nucleul politic Mihai Chirica-Costel Alexe vrea alianță politică pentru majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean cu USR-PLUS și PMP

„Este o problemă de resurse umane şi o problemă de resurse materiale. El ocupă un loc ţinând cont că noi avem peste 200 de pacienţi şi sunt zile în care avem 300 de pacienţi în 24 de ore”, spune dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Spiridon Iaşi.

În tot Iaşul sunt doar 400 de locuri în azilurile de bătrâni şi toate sunt ocupate. Sunt cazaţi doar vârstnicii care îşi pot purta singuri de grijă. Ca să se elibereze un loc, un pacient trebuie să moară.

Citeste si   Focar de COVID-19 la Liceul Pedagogic „VASILE LUPU” din IAȘI! 8 ELEVI au fost depistați POZITIV!

O soluţie ar fi construirea unui centru social pentru vârstnici, dar până acum nu a fost propus niciun proiect în acest sens.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ