Share

Eu, tu, și… Ovidiu, unul dintre cele mai populare filme ale anilor ’70.

Este o comedie muzicală românească din 1978, regizată de Geo Saizescu.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Florin Piersic, Violeta Andrei, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu și Jean Constantin.

Eu, tu, și… Ovidiu este un film de vacanță care prezintă o poveste de dragoste pe litoralul românesc al Mării Negre în anii ’70, având ca pretext realizarea „comenzii 201” de către o uzină metalurgică din Constanța.

Între uzinele metalurgice „Drum nou” din București și „Prometeu” din Constanța are loc un schimb de scrisori referitoare la pretinsa risipă de material pentru comanda 201 pe care o execută uzina din orașul de pe malul mării.

Inginerul Alexandru (Alecu) Răducanu (Florin Piersic), directorul uzinei Prometeu, respinge obiecțiile formulate, susținând că comanda 201 se execută în termen și în conformitate cu standardele în vigoare. El se deplasează la uzina rivală pentru a-și clarifica poziția.

În acest timp, brigada artistică a uzinei „Drum nou” din București, laureată a Festivalului Cântarea României, prezintă la televiziune un cuplet muzical-satiric în care incriminează risipa de la uzina rivală.

În urma vizionării acestei emisiuni satirice, directorul general al Centralei îl trimite pe inspectorul tehnolog Bebe Ionescu (Dem Rădulescu) la Constanța pentru a face o anchetă. De asemenea, redactorul șef al ziarului îl trimite pe ziaristul Toma Cernat (Sebastian Papaiani), prietenul lui Răducanu, pentru a scrie un articol despre situația uzinei constănțene.

Toma și Alecu urmau să plece împreună cu trenul la Constanța, dar inginerul pierde trenul și se ciocnește de Ioana Teodorescu (Violeta Andrei) din brigada artistică a uzinei „Drum nou”, care pierduse și ea trenul.

Cum cei doi aveau valize identice, se produce o încurcătură de bagaje care se va repeta de mai multe ori pe toată durata filmului. În tren, Toma călătorește alături de celelalte trei componente ale brigăzii artistice, wikipedia.org.

Fetele coboară la Costinești, dar cum repartițiile se aflau la Ioana ele se duc la Constanța pentru a găsi un loc de cazare. Toma nu are nici el unde să stea pentru că apartamentul era închis, iar cheia rămăsese la Alecu.

Vizionare plăcută!

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ