Share

În cursul acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit la controlul de frontieră 59 cărţi de identitate false

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în luna octombrie, când poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 30 astfel de documente.

Cazurile au fost înregistrate la Albiţa şi Sculeni, în baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră descoperind cărţile de identitate româneşti false, care urmau să fie folosite de către cetăţeni din Republicii Moldova pentru a-şi găsi locuri de muncă în străinatate.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

Documentele false au fost depistate asupra unor cetăţeni moldoveni, dar au fost înregistrate şi cazuri în care au fost implicate persoane cu cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani.

Persoanele depistate la controlul de frontieră cu astfel de documente false au declarat că le-au achiziţionat de pe teritoriul Republicii Moldova, plătind sume cuprinse între 50 şi 500 euro.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor cu care erau îmbrăcate, dar şi lipite pe corp, în încălţăminte, în husa unui telefon mobil şi a unei tablete prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

În momentul depistării persoanelor care au recurs la astfel de metode, poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor comise: fals material în înscrisuri oficiale.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ