Prețul din anunțul de licitație nu era per/bucată

Ziarul “Buna Dimineata Iasi” este susținător activ al activității educaționale desfășurate în IAȘI. Mărturie stau zecile, dacă nu sutele de articole dedicate în mod special rezultatelor obținute de către elevii și profesorii ieșeni.

Însă, acolo unde se produc derapaje, le sancționăm!

Conform anunțurilor publicate de către două unități școlare din IAȘI, prețurile cu care au fost achiziționate câteva echipamente erau colosale.

Este vorba despre două situații întâlnite la SCOALA” STEFAN BARSANESCU” IAȘI și la LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI BUSUIOC din PașcaniÎn ambele situații, anunțurile publicate nu stipulează deloc faptul că obiectul achizițiilor implică mai multe produse.

Achiziții SCOALA” STEFAN BARSANESCU” IAȘI

Laptop Asus

Achiziții LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI BUSUIOC din Pașcani

LAPTOP LENOVO I3

VIDEOPROIECTOR OPTOMA + ACCESORII

Pe parcursul zilei de ieri, ambii directori ne-au contactat și au adus lămuriri pe care, așa cum este corect le vom prezenta în continuare.

Versiunea Directorului Nicolae VIUȘENCO de la SCOALA” STEFAN BARSANESCU” IAȘI

“Subsemnatul Viusenco Nicolae, directorul Școlii ,,Ștefan Bărsânescu” Iași ,  prin prezenta, va notific urmatoarele:

           In articolele publicate in ziarul dvs. in zilele de 11.12.2018 și 12.12.2018, intitulate ,,ACHIZIȚII la SUPRAPREȚ! Un liceu ieșean a plătit de peste 5 ori prețul unor echipamente” și, respectiv,,,ACHIZIȚIILE la SUPRAPREȚ, o practică curentă la unele ȘCOLI IEȘENE”  ati facut afirmatii cu caracter vadit defaimator, denigrator  care ne-au incalcat evident dreptul  la respectarea imaginii, a demnitatii   prevazut de art.72 din  Codul Civil .

       In realitate, situatia de fapt  este urmatoarea : suma la care faceți referire a fost plătită pentru 5(cinci) laptop-uri Asus. În acest sens pot fi consultate la sediul unității de invățământ factura și documentele de recepționare a acestor produse.

     In altă ordine de idei, autorul articolului nu a făcut nici un fel de documentare referitoare la știrea pe care urma să o difuzeze, mai exact nu m-a contactat nimeni ca să-mi solicite un punct de vedere.” 

Versiunea Directorului Elena PANTIRU de la LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI BUSUIOC din Pașcani

Dumneaei ne-a precizat că au fost achiziționate 4 LAPTOP LENOVO I3 la o valoare totală de 8248,6 RON și 5 VIDEOPROIECTOR OPTOMA + ACCESORII la o valoare totală de 10453.8 RON.

Ziarul “Buna Dimineata Iasi” retractează limbajul dur folosit la adresa tuturor părților implicate

Ambii directori au făcut aceste declarații pe propria răspundere și dacă la mijloc nu a fost decât o greșeală a celor care au redactat anunțurile de achiziție, Ziarul “Buna Dimineata Iasi” retractează limbajul dur folosit la adresa tuturor părților implicate.

Sperăm ca pe viitor comunicarea să fie mai eficientă pentru a putea clarifica în timp util astfel de erori, cum ar fi cele produse în redactarea unor anunțuri de achiziție, care uneori iată că se mai pot produce!

Interpretarea a fost realizată pe interpelării unor baze de date, de altfel publice!

Ziarul “Buna Dimineata Iasi” va asigura întotdeauna și oricui dreptul la replică sau la libera exprimare. Obiectul acestor anchete este acela al identificării derapajelor care sunt de natură să aducă atingere interesului public. 

LĂSAȚI UN MESAJ