Share

COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC IAŞI SA (CTP Iași), gestionează transportul public din Iași de mai bine de 7 ani. Societatea este înființată în luna august a anului 2013 și are un număr de aproximativ 1300 de angajați.

Până în 2013 transportul în comun era gestionat de Regia Autonomă de Transport Public, RATP. Acum, societatea CTP Iași este administrată în mod direct de către Cristian STOICA.

Din 1995 și până în 2017, acesta a fost director tehnic la Regia Autonomă de Transport Public, RATP, și din luna octombrie a aceluiași an până în prezent este director general la CTP Iași.

Pe hârtie, atribuțiile pe care le are Cristian STOICA, și pentru care primește aproape 200.000 de lei anual sunt:

  • conducător al licitaţiilor publice pentru achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări;
  • conducător al activităţilor de întreţinere a parcului mijloacelor de transport;
  • conducător al diferitelor Proiecte Europene;
  • responsabil cu introducerea de noi tehnici.

Conform declarației de avere și a CV-ului domnului STOICA, în momentul de față singura funcție pe care o deține este cea de director general la COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC S.A. Iași.

Deși Primăria a mutat activitatea societății RATP Iași, firmă cu mari datorii pe o societăţi nouă și curată fiscal, CTP Iași, directorul CRISTIAN STOICA nu a reușit să implementeze un program managerial bun pe care să se bazeze întreaga activitate a firmei și să nu mai înregistreze datorii.

Conform Finanțelor pubice, anul trecut CTP Iași a înregistrat un profit de 2.191.705 RON, în scădere față de anul 2018 când profitul era de 2.709.188 RON. Cifra de afaceri raportată pe anul 2019 era de 98.286.307 RON, în creștere față de anul 2018 când cifra de afaceri a fost de 95.798.597  RON.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

CTP Iași se află în subordinea primăriei și este administrată de Cristian STOICA și cei 5 membrii din cadru C.A.-ului. În total, anual, cei 6 de la conducerea COMPANIEI DE TRANSPORT PUBLIC IAŞI încasează mai bine de 400.000 lei. Conform declarațiilor de avere, în 2019 directorul general CTP Iași, Cristian STOICA și cei 5 membrii ai Consiliului de Administrație au încasat 436.289 lei.

Deși contribuțiile la stat ale șoferilor și vatmanilor nu sunt plătite, problemă care era întâlnită și la RATP, și datoriile firmei sunt mari, salariul directorului STOICA s-a majorat din 2018 și până în 2019 cu 63.517 lei, deci cu aproape 50%.

Consiliul de administrație al societății CTP Iași este format din: Cristina RĂUŢU, Marius Sorin DANGĂ, Petru Dumitru TOMORUG, Radu GAICINSCHI și Constantin SĂLCEANU.

Cristina RĂUŢU este o renumită avocată din Iași, care face parte și din formațiunea politică ALDE Iași. A fost reprezentanta partidului în Biroul Electoral Județean și, din 2016, a fost numită administrator la firma lui Radu Botez, președinte ALDE Iași. Aceasta încasează pentru funcția de membru C.A. la CTP Iași peste 45.000 lei anual. Pe lângă redevențele salariale pe care le încasează de la COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC IAŞI, aceasta mai obține și venituri din servicii de avocatură pe care le desfășoară la cabinetul particular. Veniturile anuale din serviciile de avocatură depășesc 55.000 lei anual. La un calcul simplu, doamna avocat Cristina RĂUŢU câștigă anual peste 100.000 lei.

Un alt membru al Consiliului de Administrație CTP Iași este Marius Sorin DANGĂ, Director al Cancelariei la Instituția Prefectului, fost președinte PNL Iași timp de 2 ani, din 2014 și până în 2016. Timp de aproape 2 ani a ocupat și funcția de viceprimar al municipiului Iași. Sorin DANGĂ a încasat anul trecut de la CTP 47.313 lei. Conform declarației de avere, anul trecut acesta a avut venituri de peste 30.000 de lei și din alte activități prestate pentru Instituția Prefectului, CJ Iași, UT Iași și Institutul Național de Administrație.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

Petru Dumitru TOMORUG este director executiv la Primăria Iași și membru în Consiliul de Administrație al CTP Iași și VELOIA Iași. Remunerația încasată anul trecut de la CTP Iași a ajuns la suma de 47.314 lei, foarte puțin în comparație cu cât a câștigat de la primărie, 103.372 lei. Conform declarației de avere, acesta a mai obținut venituri salariale și din partea VELOIA Iași, unde este tot membru C.A.; veniturile sunt de 28.500 lei.

Radu GAICINSCHI este profesor universitar emerit la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și de asemenea membru C.A. la CTP Iași. Veniturile lui provin atât din activitatea de profesor, cât și din faptul că este membru C.A. la CTP. De la COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC IAŞI acesta a încasat anul trecut 51.104 lei. De asemenea, domnul GAICINSCHI este și pensionar, pensia lui însumând puțin peste 74.000 lei anul trecut.

Un alt membru al Consiliului de Administrație CTP Iași este Constantin SĂLCEANU, profesor universitar în cadrul universității „Petre Andrei” din Iași. De la CTP, ca membru C.A. acesta a încasat anul trecut suma de 51.104 lei, reprezentând venituri salariale.

Directorul general CTP Iași, Cristian STOICA a încasat anul trecut venituri salariale  de 192.862 lei. În urmă cu doi ani, tot ca director la COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC IAŞI, acesta a încasat doar 63.517 lei, aproape cât a încasat în 2019 un membru din Consiliu de Administrație.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Salariile pe care le primesc cei de la conducerea CTP sunt exagerate și nejustificate. Nejustificate pentru că societatea nu are un management bine pus la punct, pentru că angajații executivi, în speță șoferii sunt plătiți foarte proști și exagerate pentru că datoriile CTP Iași cresc.

În încercarea de a justifica salariile uriașe pe care le încasează membrii din Consiliu de Administrație și directorul societății, Cristian STOICA, în ultimii ani, CTP a încercat să-și creeze o imagine favorabilă în rândul ieșenilor astfel făcând investiții în infrastructură, au introdus sistem e-ticketing, noi căi de rulare au fost supuse reabilitării.

În ciuda acestor acțiuni, CTP continuă să aibă probleme în ceea ce înseamnă respectarea timpilor de aşteptare în staţii și aglomerarea peste măsură a autobuzelor mai ales la orele de vârf.

De asemenea, compania înregistrează datorii foarte mari de la an la an și cu toate astea salariile lor cresc. La dat de 31 martie 2020 CTP înregistra datorii la bugetul de stat în valoare de 6.893.012 lei.

Din 2019 și până acum datoriile înregistrate de  COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC IAȘI se ridică la 13.422.965 lei.  Datoriile înregistrate de societatea CTP Iași sunt către Bugetul de stat, Asigurări sociale, Șomaj și Sănătate. Asta nu poate însemna decât un singur lucru, angajaților de la CTP nu li să plătesc dările la stat de către angajator.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ