Share

Ieri, 26 iunie 2017, Consiliul Uniunii Europene a adoptat un regulament care prevede că regiunile afectate de cutremure, inundații sau alte dezastre naturale vor avea un sprijin sporit din partea UE

Pentru a ajuta regiunile afectate în procesul de reconstrucție, UE va susține până la 95% din costuri. Aceasta aproape că dublează contribuția financiară a UE pentru unele regiuni de la nivelul actual de 50%.

“Decizia de astăzi este o expresie foarte concretă a ceea ce este UE: traduce valorile comune într-un act concret de solidaritate. Deoarece fiecare țară se poate confrunta cu dezastre naturale, acest lucru este în interesul tuturor statelor membre”, a declarat secretarul parlamentar maltez pentru fondurile UE și președintele Consiliului, dr. Aaron Farrugia.

Până în 2020, va fi disponibilă o sumă totală de până la 9,8 miliarde EUR pentru a sprijini regiunile afectate de dezastre.

Aceasta reprezintă 5% din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDER), din care este finanțată asistența. Pachetul total al FEDR de 196,4 miliarde EUR rămâne neschimbat.

Pentru a ajuta statele membre să facă față dezastrelor naturale, UE va continua, de asemenea, să utilizeze fondul său de solidaritate, din care 500 milioane de euro pot fi mobilizate în fiecare an.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ