Cum să te așezi pe scaun ca o doamnă din înalta societate. Explică Andreea Ștefănescu, trainer de etichetă și protocol 

Fostă stewardesă, Andreea Ștefănescu este absolventa celor mai cunoscute școli de etichetă și protocol. În prezent, ea locuiește în Dubai și predă bunele maniere.

Andreea a demonstrat, într-un reportaj Digi24, cum se așază pe scaun o adevărată doamnă și care este poziția corectă atunci când stai așezată. Ea spune că există trei poziții pe care le poți adopta, una din ele fiind preferată de Lady Diana, iar alta de ducesele din familia regală a Angliei. Cum să te așezi pe scaun ca o doamnă din înalta societate ”Ne oprim în fața scaunului la un pas distanță, pășim și ne întoarcem ca un model.

Nu ne așezăm ca o scară rulantă. În niciun caz nu ne proptim de mânerul scaunului, nu este ca și cum decolăm de pe scaun. Ne așezăm ca un lift, pe orizontală. Deci coborâm drept în jos” ”În momentul în care ne așezăm, degetele mâinilor trebuie să stea întotdeauna închise”, explică Andreea, demonstrând diferența între modul cum s-ar așeza Marilyn Monroe spre deosebire de Jackie O.

Poziția corectă pe scaun ”Există două posturi ale picioarelor. Majoritatea femeilor își încrucișează picioarele. Nu este foarte sănătos pentru circulație. Întotdeauna genunchii trebuie să stea apropiați la o doamnă și gleznele trebuie să fie apropiate. Asta este o postură pe care Lady Diana o prefera, întotdeauna tălpile picioarelor trebuie să fie îndreptate în jos pentru a nu arăta altora talpa piciorului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ