Share

Și ei merită o șansă. Bursa locurilor de muncă pentru foștii deținuți. Proiect susținut de Ziarul BunaDimineataIasi

La Centrul de Formare Profesională Iaşi, reprezentanţii Penitenciarul Iaşi în colaborare cu gazdele evenimentului au organizat cea de-a doua bursă a locurilor de muncă din acest an.

Au participat 4 deţinuţi care au executat pedeapsa în regim deschis, aflaţi în ultima perioadă de executare a pedepsei şi care au urmat şi finalizat în penitenciar cursul de calificare în meseria de ajutor mecanic auto.

Citeste si   11,13 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF - Antifraudă

Activitatea Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Iaşi a constat în faptul că mai mulţi angajatori și-au prezentat oferta locurilor de muncă și au discutat cu persoanele private de libertate.

„Bursa locurilor de muncă este o mare oportunitate plus că deținuții dobândesc multe avantaje. Sper să găsească curând un loc de muncă pentru domeniul în care s-au pregătit”, a declarat Liviu Dumitraşcu, ofiţer principal la Serviciul de Educaţie din cadrul Penitenciarului Iaşi.

Bursa locurilor de muncă destinată deţinuţilor reprezintă o activitate devenită tradiţională în sistemul penitenciar

„Această bursă mi-a prins bine, am dobândit informații. Este un loc foarte bun care s-a petrecut în penitenciar pentru că acum am altă oportunitate ca să muncesc, după ce mă eliberez din penitenciar”, a mărturisit deținutul Ferariu Dorel.

„Am devenit mult mai matur în timpul detenției, această bursă mi-a oferit o mare oportunitate pentru un viitor loc de muncă”, a declarat deținutul Grigoriu Laurențiu Gabriel.

„În primul rând este o oportunitate această bursă. Mă poate ajuta, asta depinde și de mine și de angajator dacă mă poate ajuta cel puțin pentru o perioadă de probă. Aș dori să vadă ce aptitudini am și dacă mă pricep”, a declarat deținutul Luca Corneliu.

Bursa are scopul de a reuni angajatori şi persoane custodiate în unităţile penitenciare, aflate în ultima perioadă de executare a pedepselor privative de libertate şi în căutarea unui loc de muncă pentru succesul componentei de reintegrare socială.

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ