ideall.ro

Bazele colaborării s-au pus chiar de instalarea lui Nichita la Primăria Iași

De la instalarea pe post, Gheorghe NICHITA a început să își servească aliații din interiorul PSD pentru a-și consolida poziția politică.

Desigur, începuturile lui NICHITA au fost destul de modeste în comparație cu nivelul la care fostul primar ajunsese prin 2013 – 2014. Reamintim faptul că fostul primar al Iașului, ieșit pe ușa din dos din această onorabilă instituție, a fost trimis în judecată în decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit 10 la sută mită dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI.

Însă, la nivelul anului 2004, Nichita încă se ocupa cu găinării incomparabile cu nivelul viitoarelor mize pentru care procurorii l-au pus sub acuzare.

sensodays.ro

Până să ajungă la performanțe de 7 milioane de lei șpagă, preocupările lui Nichita erau mult mai modeste

La nivelul anilor 2004 – 2009 presa locală atrăgea atenția asupra straniilor licitații la care firmele familiei Stanciu participau.

Pe lângă faptul că Stanciu avea lipici la spațiile primăriei Iași, mai exista încă o caracteristică ieșită din comun.

Concurență între firmele lui Stanciu pentru spațiile primăriei Iași oferite cu generozitate de fostul primar Nichita 

Aceste licitații la care participa familia Stanciu aveau caracter intern. De licitații aflau doar firmele care aveau legătură cu această familie. Licitația avea loc, dar pentru spații extrem de bine poziționate în Iași, participau doar două firme controlate de Cristian STANCIU.

Firma Top Consult SRL, unde asociat unic figureaza Cristian Stanciu, a pus mana pe trei astfel de spatii comerciale

  1. Pergola de pe strada Carpați, din fața oficiului poștal Nicolina, în suprafața de 264 metri pătrați;
  2. Spațiul pe strada Păcurari numarul 71, parterul blocului 478, în suprafața de aproximativ 100 metri pătrați;
  3. Imobilul de pe strada Pacurari 51, parterul blocului 547, în suprafață totală de peste 150 metri pătrati.

La licitațiile organizate pentru închirierea acestor trei spații, Stanciu a folosit aceeași “schemă de succes”: a trimis câte două doua firme, controlate de el.

La licitatia pentru spatiul de pe strada Carpati au participat FEG și Top Consult SRL.

Top Consult îl are drept asociat unic pe liderul consilierilor județeni PSD.

SURPRIZĂ! Licitația a fost câștigată de firma Top Consult SRL. CHIRIA stabilită pentru acest spațiu era de-a dreptul exorbitantă: 10 lei/mp.

Spatiul din Pacurari 71 a fost și mai greu de adjudecat de către mogulul imobiliar!

Pentru acest spațiu au licitat Top Consult SRL si Metcons Top SRL.

Din nou SURPRIZĂ! Și aceste firme aparțin aceluiași PSD-ist. Pentru extravagantul preț de 4,5 lei/mp firma Top Consult SRL a fost din nou câștigătoare.

Pe spațiul din Pacurari 51, Stanciu a pus mâna printr-o angajată 

Pentru această licitație din octombrie 2008, parlamentarul și consilierul județean s-au gândit să vină cu un element de noutate absolută și au pus o angajată să participe.

Din nou aceeași Top Consult, a lui Cristian Stanciu, dar si o firma World Wide Consulting, unde asociat figura o anumita Daniela Danila. Aceasta este o angajata a familiei Stanciu, la organizatiile Fundatia Ecologica Green si FEG Educatie.

Top Consult, cu încă o chirie năucitoare de 42 lei obține și acest spatiu.

Acestea au fost doar câteva dintr-o sumedenie de exemple care au sudat cuplul STANCIU – NICHITA. Însă, nu i-a sudat și în fața legii. Cel puțin nu deocamdată.

Însă mogulul imobiliar și mai nou media, se străduiște din răsputeri să intre pe raderele procurorilor anticorupție. Va reuși?

Revenim.

 

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ