Share

Caracatița deșeurilor: Harabagiu, milioane de lei din afaceri cu statul

Încrengătură suspectă între interesele unei firme private, cu acţionari politicieni, şi resursele unei societăţi subordonate Consiliului Local Botoşani. 4 milioane de lei a obţinut o firmă a familiei viceprimarului Harabagiu dintr-o afacere dubioasă. Ecoambalaje Company a primit în 2012 acces exclusiv, liber şi gratuit de la firma de salubritate a Botoşaniului pentru a colecta deşeurile reciclabile de la gropile de gunoi din judeţ. Harabagiu avea un „insider”: Costin Gheorghiu, şef la firma publică de salubritate şi acţionar, alături de el, în firma Ecoambalaje. „Cine se putea bate cu Gheorghiu?!“, a spus, cu năduf, un concurent de pe piaţa locală de deşeuri reciclabile. Agenţia Naţională de Integritate, prin secretarul general, a solicitat documentele din spatele acestei afaceri.

Reţea transjudeţeană şi transpartinică, mustind de conflicte de interese, prin care viceprimarul municipiului Iaşi, pesedistul Gabriel Harabagiu, a făcut milioane de lei la Botoşani între 2012 şi 2016.

Citeste si   VIDEO l Cea mai bogată comună din ROMÂNIA nu se dezminte! Primarul Dan NIȚĂ asigură dezvoltarea accelerată a localității MIROSLAVA și în anii următori

 

„Cooperativa” reciclării

Soţia viceprimarului Gabriel Harabagiu, Mădălina, este acţionar şi administrator, din 2011, la firma Eco Ambalaje Recycle SA din Iaşi, societate care se ocupă de colectarea şi vânzarea deşeurilor reciclabile. Până la alegerea în funcţia de la Primărie, actualul viceprimar a fost şi el pe statul de plată al firmei, ca director, veniturile încasate în această calitate fiind trecute în declaraţiile de avere.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC

CITEȘTE ȘI …

Mihai Chirica: “Mărim cuantumul amenzilor pentru nerespectarea colectării selective a deșeurilor”


Tot în 2011, Eco Ambalaje Recycle Iaşi a devenit asociat, cu 60%, într-o firmă cu obiect de activitate similar, Ecoambalaje Company SRL din Botoşani, restul acţiunilor, precum şi funcţia de administrator, revenindu-i lui Costin Mihail Gheorghiu, şef la Salubrisul local, numit Urban Serv SA.

„Eu, împreună cu soţia, am fost colegi de facultate cu Răzvan şi Daniela Gheorghiu (fiul, respectiv nora lui Costin Mihail Gheorghiu – n.r.). Aşa a apărut ideea acestei firme. Soţiile s-au asociat şi se ocupă şi acum de firmă. Ne ştim şi suntem prieteni de atunci“, explică Gabriel Harabagiu.

Ancheta integrală o puteți citi pe reporteris.ro.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ