Share

Dodon IgorSînt foarte îngrijorat de informațiile care au apărut în mass-media cu privire la semnarea de către Guvernul Republicii Moldova și compania „Frontera Resources International” din SUA a contractului de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare.

În context se menționează despre concesionarea a circa 40% din teritoriul RM pentru o perioadă de 50 de ani. Știu, de asemenea, că pe lîngă aspectele conceptuale a unui astfel de contract, în raport cu această companie au existat numeroase probleme în diferite state.

Astăzi am desfășurat o ședință de lucru pe marginea subiectului, totodată am solicitat în regim de urgență de la Guvern și alte instituții de resort toată informația cu privire la acest contract.

În scurt timp vom veni cu o poziție desfășurată din partea Președinției.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ