Share

Restaurantele și cafenelele din mai multe localități din Iași se închid din nou până pe 14 septembrie. Este vorba despre cele din Mircești, Miroslava, Rediu, Tomești, Bivolari, Șipote, Valea Lupului. 

Este permisă, totuși, comercializarea produselor și băuturilor în spații deschise. 

Ieri, 07.09.2020, s-a întrunit în sesiune extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași, constituit prin Ordinul nr. 192/17.07.2020 al Prefectului județului Iași, pentru a hotărî instituirea mai multor măsuri de siguranță și ordine publică în contextul prevenirii și combaterii riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Astfel, s-a stabilit că, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 1,5/1000 locuitori în ultimele 14 zile (Mircești 2,57, Miroslava 1,57, Rediu 1,51, Tomesti 2,03) se suspendă activitatea operatorilor economici care își desfășoară activitatea în interior, și se specializează în comercializarea și consumul de produse alimentare sau a băuturilor (restaurantele și cafenelele). Decizia este valabilă între 08.09 și 14.09.

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

Excepție fac doar restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor care rămân deschide doar pentru turiștii cazați acolo. 

De asemenea, pentru toate localitățile menționate, se suspendă și activitățile de tipul jocurilor de noroc, spectacolelor, concertelor și eventimentelor culturale, tot până la data de 14.09.

Mai mult decât atât, în timp ce restaurantele și cafenelele rămân închise în aceste localități, se deschid cele din Moțca (0,74) și Tansa (0,65).

Citeste si   11 școli din IAȘI și-au SUSPENDAT orele FIZICE după ce mai multe CADRE didactice și ELEVI au fost infectați cu SARS-COV-2

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ