Share

Muzeul Fălticenilor a fost primul muzeu regional al județului Suceava fiind înființat în anul 1914. Nevoia de spațiu pentru numărul mare de exponate a dus la mutarea acestuia în clădirea actuală și ulterior la schimbarea numelui din Muzeul regional al județului Suceava în Muzeul Fălticenilor ”Vasile Ciurea”.

Demersurile proiectului de restaurare a muzeului au început în 2016, când a fost obținut avizul de la Ministerul Culturii, ”Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor”, însă contractul de începere a lucrărilor a fost semnat în iunie 2020. După revitalizarea clădirii monument, imobilul va avea funcționalitate de muzeu și bibliotecă.

Proiectul este finanțat parțial prin Programul Național de Dezvoltare Locală și parțial din bugetul local. S-a semnat contractul pentru proiectare și execuție iar la momentul actual se lucrează la faza de proiectare, obținere avize și la organizarea de șantier.

Este vorba despre o clădire importantă din Fălticeni, Muzeul ”Vasile Ciurea” sau” Biblioteca Municipală”, așa cum o știu fălticineni”, a declarat primarul Municipiului Fălticeni, Cătălin COMAN.

 

Muzeul Fălticenilor ”Vasile Ciurea” obiectiv aflat în Patrimoniul Cultural al României

Procedura  de obținere a avizelor a fost extrem de complicată, deoarece este un obiectiv aflat în Patrimoniul Cultural al României și am avut nevoie de o serie de avize care a necesitat timp și la fel a fost cu licitațiile pentru că abia la a treia procedură de licitație s-a atribuit lucrarea. Termenul de finalizare a proiectului este la sfârșitul acestui an (a.c)”, a declarat primarul localității Fălticeni, Cătălin COMAN.

Proiectul de restaurare a monumentului istoric are o valoare de 2.454.000 Ron și este realizat de către firma SYM RSC.


Share
Citeste si   PREMIERĂ absolută la ANAF: IDENTIFICAREA vizuală ONLINE pentru înregistrarea în SPV
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ