Share

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a participat în data de 7 august la o conferință de presă organizată în municipiul Iași. Tema evenimentului a fost discutarea proiectelor europene ce vor fi demarate în cadrul Iașului.

Autoritățile au pe listă proiecte de milioane de euro ce urmează a fi puse în aplicare

Conferința a avut și alți participanți de seamă. Astfel, în cadrul evenimentului au luat cuvântul primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, Ministrul Mediului,Apelor și Pădurilor Costel Alexe și vicepremierul României, Raluca Turcan.

În cadrul conferinței de presă Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat:

marcel-bolos-a-anuntat-lansarea-unor-programe-ce-insumeaza-2,2-miliarde-de-euro:-”sunt-trei-masuri-foarte-importante-si-asteptate-de-mii-de-romani”Am văzut două cifre care m-au impresionat 125,4 milioane euro pentru perioada de programare 2007-2013 și o cifră iarăși impresionantă 217,8 milioane euro pentru perioada 2014-2020. M-am uitat la portofoliul de proiecte prezentat de către domnul primar și se înscriu foarte, foarte bine în ceea ce înseamnă viitorul cadru de programare al României

Refacerea infrastructurii rețelelor de transport constituie o prioritate pentru autoritățile ieșene

Proiecte ce se concentrează pe dezvoltarea Aeroportului Internațional, precum și proiecte ce au în prim-plan refacerea rețelelor de apă și canalizare urmează să fie demarate cu ajutorul fondurilor europene.

Citeste si   Vezi care este SITUAȚIA a două FOCARE COVID-19 în județul IAȘI

Rețeaua de transport public din Iași este una dintre cele mai lungi din România, fiind a doua cea mai lungă din țară după cea din București.

În urma accesării fondurilor europene, autoritățile, vor achiziționa 32 de mijloace de transport noi

În timpul conferinței de presă organizate la Iași, primarul Municipiului , Mihai Chirica, a declarat:

”În acest moment Municipiul Iași a atras o sumă de 217,4 milioane de euro sumă contractată pentru care am și demarat procedurile tehnice de semnare a contractelor de lucrări, de asistență și toate celelalte . Unele dintre ele se află în derulare așa cum bine știți, altele sunt în curs de finalizare a procedurilor de achiziție publică.

Cea mai mare sumă este contractată pe modernizarea transportului public în comun. De altfel și marea provocare a României în momentul de față.

Avem așa cum bine știți o serie de proiecte de reabilitare a liniilor de tramvai. Vom fi primul oraș din România care reușește să-și reabiliteze întreaga rețea de linii de tramavi, una dintre cele mai lungi din România după București”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ