Share

Transportatorii autorizaţi sunt gata să protesteze împotriva celor care, în opinia lor, încalcă legea. Motivul principal de indignare este împotriva aplicaţiei Uber care, recent, a fost interzisă în unul dintre cele mai mari oraşe ale Marii Britanii, Sheffield. 

Miercuri, 13 decembrie 2017, începand cu ora 09:00, transportatorii autorizați din Iași se vor întâlni în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva celor care încalcă legea cu privire la transportul de persoane.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a obținut autorizație pentru organizarea de proteste pe 13 decembrie, în Iași dar și în toate marile orașe din țară. (…)
Transportatorii rutieri aduc anual 4,7% din PIB-ul României, dar pirateria din acest sector de activitate va scădea dramatic acest procent.

COTAR cere respectarea legilor și oprirea celor care fac concurență neloială tansportatorilor autorizați. Dacă luăm în calcul faptul că UBER și alte firme nelicențiate și neautorizate au trecut de la transport neautorizat de persoane la transport de marfă și colete, toate aceste domenii de activitate vor fi grav afectate.

Nu înțelegem cum unii trebuie să respecte prevederile legale, în timp ce alții își pot desfășura activitatea în ilegalitate”, se arată în comunicatul Biroului de presă al COTAR.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ
“Spre deosebire de taxiuri, mașinile acestor firme nu sunt supuse unor revizii tehnice obligatorii și nici nu respectă unele norme de siguranță reglementate de legea taximetriei”, adaugă Mircea Manolache, președinte COTAR regiunea 1 Nord-Est.

„Firmele, care dețin aplicații și nu sunt autorizate, prezintă riscuri pentru cei care desfășoară activitatea de taximetrie în mod legal, făcându-le concurență neloială. Totodată siguranță utilizatorilor este pusă în pericol. Nu ne-am declarat niciodată împotriva investitorilor străini, noi vrem doar că toată lumea să respecte aceeași lege.

Spre exemplu, de ce noi să fim obligați să oferim bon fiscal (care presupune un cost de achiziție al aparatului de taxat, costuri cu mentenanță) în timp ce Uber emite o factură/chitanță online. Taximetriștii autorizați au de plătit mai multe taxe și trebuie să facă revizii tehnice periodice. Sunt foarte multe difirente care îi fac pe cei de la Uber să fie o concurență neloială pentru taximetriștii autorizati.

Mircea Manolache reaminteşte că şi Danemarca, Ungaria și alte țări din Europa s-a interzis deja Uber datorită caraterului ilegal al acesteia. La fel există și în SUA state în care Uber a fost declarat ilegal.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

În Iași sunt peste 3000 de taximetriști autorizați care plătesc taxe și impozite.

“Avand în vedere că Uber își extinde activitatea și către livrarea de colete, numărul celor afectați va crește enorm iar PIB-ul tării va avea de suferit.

În Iași un domn consilier local și-a manifestat public (prin intermediul paginii de facebook) sprijinul față de această companie și, în calitate de ales local, i-a invitat să își extindă activitatea în orașul nostru, promițându-le susținere politică.” a declarat Mircea Manolache, președinte COTAR regiunea 1 Nord-Est.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Uber nu respectă legea taximetriei, spre deosebire de firmele autorizate pentru transport persoane. Nu plătesc aceleași taxe că și taximetriștii și nu sunt supuși la același control riguros din partea statului. Mașinile Uber nu au acele dotări obligatorii prin lege, pentru cei care fac activități de transport în regim taxi, se mai arată în comunicat.

La protestul autorizat ce va avea loc miercuri, 13 decembrie începand cu ora 09:00, în fața Prefecturii Iași, sunt aşteptaţi toți cei care consideră că în România toată lumea trebuie să respecte legile țării.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ